• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Maksimović vratio se kući zdrav!

Siniša Maksimović iz Banjaluke, nakon izvršene transplantacije bubrega i pankreasa u Italiji, nakon 18 godina potpuno je izliječen od dijabetesa!

 Siniša Maksimović vratio se kući zdrav! Izvor: MONDO

Siniša Maksimović iz Banjaluke, koji je gotovo 18 godina bolovao od dijabetesa i kome je za potpuno izlječenje bila potrebna transplantacija bubrega i pankreasa, uspješno je operisan u Padovi u Italiji i njegov oporavak teče bez problema, pišu "Nezavisne nivine".

Operacija je izvršena u novembru prošle godine i on je prije nekoliko dana, nakon rehabilitacije i kontrola došao u Banjaluku zdrav.

Ono što je najbitnije, više nema dijabetes, ne mora ići na dijalizu, primati inzulin, a takođe može sve jesti i piti, dakle vraćen je u normalan život. Maksimović nam je kazao da se odlično osjeća, da su operacija i postoperativni tok protekli dobro, te da je riješio životni problem.

"Ljekari kažu da je sve dobro, urađena je transplantacija bubrega i pankreasa i sada više nemam dijabetes. Sve sada normalno jedem i pijem, nema više inzulina, ne idem više na dijalizu i faktički sada sam zdrav", kazao je vidno zadovoljni Maksimović.

Dodaje da je sada sve drugačije i još ne može vjerovati da je to tako, poslije godina problema sa bolešću.

"Prezadovoljan sam i želim da zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli u brojnim akcijama prikupljanja pomoći, ali i Fondu zdravstvenog osiguranja RS koji mi je pomogao", rekao je on.

Naime, prethodnih godina su sprovedene brojne akcije pomoći u prikupljanju sredstava za njegovu operaciju, za koju je bilo potrebno prikupiti oko 100.000 evra. Pomogli su svi, od građana, udruženja, preduzeća, do ugostitelja, banaka i institucija.

Inače, Maksimović je dijete poginulog borca, sa majkom koja je penzioner živi u banjalučkom naselju Rosulje, sa skromnim mjesečnim prihodima. Njegovi zdravstveni problemi traju od 1995. godine, od kada boluje od dijabetesa i prima inzulin, a kasnije je teško ranjen, pri čemu mu je oštećen desni bubreg, koji je i odstranjen.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE