• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Vlast u Beogradu do 20. avgusta

Dragan Đilas izjavio je da veruje da će gradska vlast biti konstituisana u nedelji od 14. do 20. avgusta i da će je činiti stranke oko liste ZES.

 Đilas: Vlast u Beogradu do 20. avgusta Izvor: MONDO

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika te stranke Dragan Đilas izrazio je očekivanje da će proces konstituisanja vlasti u prestonici biti završen između 14. i 20. avgusta.

Đilas je na konferenciji za novinare rekao da je Lista za evropski Beograd napredovala u razgovorima sa koalicijom SPS-PUPS i izrazio uverenje da će biti usaglašen koalicioni sporazum koji će garantovati realizaciju predizbornih obećanja obe liste.

On je izrazio očekivanje da će Liberalno demokratska partija podržati gradsku vlast lista okupljenih oko DS-a i oko socijaliasta.

"LDP i mi moramo da nađemo mehanizam kako će ta stranka kontrolisati sve procese u gradu, kako njeni odbornici ne bi bili samo mašina za glasanje", rekao je Đilas.

Predsednik beogradskog odbora DS rekao je da je po njegovom mišljenju sa SPS-om skoro sve dogovoreno, ali da je ostalo da se definišu neki detalji.

Na pitanje novinara da li su razgovarali o kadrovskim rešenjima, Đilas je odgovorio da to nisu ključna pitanja i da će o tome biti reči u narednih desetak dana.

"Beograd će vođen od strane te dve stranke uz manjinsku podršku LDP-a zadržati evropski kurs", naglasio je Đilas i izrazio očekivanje da će LDP interes Beograđana staviti iznad stranačkog interesa i dati manjinsku podršku.

On je podsetio da su Lista za evropski Beograd, SPS-PUPS i LDP već formirali vlast u četiri beogradske opštine, izabrali Branislava Belića za predsednika Skupštine grada, "što pokazuje da formirana većina već polako fukncioniše".

On je rekao da trenutno najveći problem konstituisanju gradske vlasti predstavljaju godišnji odmori jer su mnogi odbornici van Beograda i izrazio nadu da gradska vlast neće biti formirana u poslednjem trenuktku nego nekoliko dana ranije.

Đilas je ponovio da je deo njegovog programa, ali i LDP-a bio najmanje 50 odsto nestranačkih ljudi na rukovodećim pozicijama vodećih gradskih preduzeća.

"Otvoreni smo za sve kandidate i kroz javne konkurse biraćemo ljude koji će taj posao moći da rade", rekao je Đilas, dodajući da "stranački kriterijum ne bi trebalo da bude princip za podelu funkcija".

Napominjujući da u Srbiji uvek može doći do toga da se stranke ne dogovore i da se ide na nove izbore, on je rekao da nije zagovornik te ideje jer "zbog nekonstituisanja gradske vlasti Beograd stoji već nekoliko meseci".

"Izbori su demokratsko rešenje i na tim novim izborima DS bi postigao još bolje rezultate", ukazao je Đilas.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE