• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbac: Jenjava opasnost od većih poplava

Vodostaj Save kod Srpca danas iznosi 877 centimetara, što je za 17 više od nivoa kada se uvode redovne mjere od poplava.

 Srbac: Jenjava opasnost od većih poplava Izvor: MONDO

U priobalnom dijelu opštine Srbac, u dužini oko 30 kilometara, poplavljeno je više od 500 hektara oranica, pašnjaka i voćnjaka i blokirano oko 50 objekata.

"Najteže stanje je u naseljima Gaj, Bajinci, selo Srbac, Kaoci, Brusnik i Kobaš, gdje je rijeka Sava poplavila nebranjeni prostor između korita i odbrambenog nasipa, površine više od 500 hektara oranica, pašnjaka i zasada voćaka, a djelimično ili potpuno blokirano je oko 50 stambenih i privrednih objekata", rekao je danas Srni predstavnik Štaba Civilne zaštite Srbac Borivoje Vrsajković.

On je dodao da članovi štaba svakodnevno obilaze teren i prema potrebi pružaju pomoć najugroženijim domaćinstvima u hrani, vodi i drugim potrepštinama.

Stanovnik ove opštine Marija Zec rekla je da je njena kuća opkoljena vodom i da je zahvalna članovima opštinskog Štaba Civilne zaštite koji su joj donijeli kanister sa vodom i hranu, tako da sada ima zalihe za tri do četiri dana.

Ona je dodala da su joj članovi Štaba unijeli i drva iz šupe koristeći čamac jer to zbog duboke vode sama ne bi mogla uraditi.

Nedžidu Kapidžiću iz Kobaša komšije i članovi štaba pomogli su da iz farme koju je voda potopila evakuiše na vrijeme tovne bikove, teške oko 700 kilograma.

Na Malograničnom skelskom prelazu između Srpca i hrvatske opštine Davor saobraćaj je i dalje u prekidu, pa se putnici upućuju na granični prelaz u Gradišci i Brodu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE