• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međusobne kritike bh. poslanika

Više poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH izrazilo je danas nezadovoljstvo izvještajima o radu parlamentarnih komisija u prošloj godini.

 Međusobne kritike bh. poslanika Izvor: MONDO

Poslanici su uputili kritike kolegama i zbog nedovoljnog angažmana u radu komisija čiji su članovi.

Zbog neujednačenosti metodologije izrade izvještaja, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu i predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Dušanka Majkić predložila je da od Sekretarijata parlamenta BiH bude zatraženo da u roku od 90 dana izradi jedinstvenu metodologiju za izradu izvještaja parlamentarnih komisija.

"U dostavljenim izvještajima nema elemenata za ocjenjivanje rada parlamentarnih komisija, jer su u nekim prepisane tačke dnevnog reda sjednica komisija", objasnila je Majkićeva.

Poslanik Stranke za BiH Beriz Belkić ocijenio je da u ovim izvještajima poslanici sami sebi podnose izvještaj i sami sebe ocjenjuju.

Ističući da nije protiv izrade i razmatranja izvještaja, Belkić je rekao da, ne dolazeći na sjednice, komisija čiji su članovi poslanici ne izvršavaju svoje obaveze.

"Bilo bi zanimljivo vidjeti analizu koliko sjednica komisija nije održano zbog nedostatka kvoruma i koliko je puta kvorum za njihovo održavanje bio na granici", rekao je Belkić.

Boško Tomić iz SNSD-a bio je izričit u stavu da izostanci sa sjednica ne mogu biti neopravdani.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH proveo je zajedničku raspravu o izvještajima o radu parlamentarnih komisija u 2012. godini.

Prethodno je obavljena rasprava o izvještajima o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH i o radu Agencije za poštanski saobraćaj BiH za prošlu godinu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE