• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo rukovodstvo "Šuma RS"

Nadzorni odbor JP Šume RS danas je prihvatio mandate koje su Vladi na raspolaganje stavili v.d. direktora i članovi uprave ovog preduzeća.

 Novo rukovodstvo "Šuma RS" Izvor: MONDO

NO "Šume RS" razriješio je dužnosti Jakova Galića v.d. direktora i na njegovo mjesto imenovao Radenka Laketića.

Smjena je usljedila danas nakon što je Galić podnio neopozivu ostavku.

"Razriješeni su svi ostali članovi Uprave preduzeća, odnosno bivši izvršni direktori i postavljeni su vršioci dužnosti za svih pet funkcija izvršnih direktora“, izjavila je predsjednik NO "Šuma Srpske" Biljana Marković.

Za v.d. izvršnog direktora za komercijalne poslove imenovan je Zoran Stojičić, za v.d. izvršnog direktora za finansije imenovan je Milan Šipovac, za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju Slaviša Opačić, za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove Vojislav Marić i za v.d. izvršnog direktora za plan Borislav Lazić

Marković je istakla da je sjednica NO sazvana na zahtjev predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, koja je i prisustvovala sjednici, kao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić.

Ona je navela da se od novog rukovodstva očekuje da se provede zakonska procedura primopredaje dužnosti, kao i plan konsolidacije koja je već odlukom NO tražena od prethodnog rukovodstva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je istakla da je Nadzorni odbor "Šuma Republike Srpske" utvrdio okvir za definisanje plana za sanaciju stanja u tom preduzeću.

Ona je naglasila da je cilj Vlade Republike Srpske da "Šume Srpske" postanu profitabilno preduzeće, istakavši da postoji mnogo potencijala za tako nešto.

Prema njenim riječima, ovo je prvi korak ka sanaciji "Šuma Srpske".

"Priču o višku radnika u ovom preduzeću stavljamo u drugi plan. Dobar menadžment treba naći načina da uposli sve radnike, a tek nakon toga da razmišlja o eventualnom otpuštanju, što je posljednja opcija", rekla je Cvijanovićeva i napomenula da se od novog menadžmenta zahtijeva kreativnost, inventivnost i poslovna inicijativa i da će nakon tri mjeseca biti analizirani rezultati rada.

Cvijanovićeva je navela da će nova uprava "Šuma Srpske" razmatrati mandate koje su na raspolaganje stavili direktori šumskih gazdinstava.

"Očekujem informaciju šta se tačno dogodilo u Šumskom gazdinstvu `Jahorina`. Ukoliko samo zato što je neki radnik iznio nešto u medijima treba da bude sankcionisan, onda ćemo sankcionisati direktora, jer se sloboda mišljenja ne smije ugrožavati", rekla je Cvijanovićeva.

Govoreći o razlozima za ostavku, Galić je naveo da su to razlike u shvatanjima, odnosno disproporcija u ovlaštenjima i odgovornostima.

"Odgovornost i ovlaštenja idu jedno sa drugim. Ako nemate ovlaštenja, apsurdno je razgovarati o odgovornostima. Ne mogu ja da uzmem samo odgovornost, a da nemam ovlaštenja. Tražio sam i punu odgovornost i puna ovlaštenja za poteze koje preduzimam“, naglasio je Galić.

Nadzorni odbor "Šuma Republike Srpske" imenovao je 23. oktobra prošle godine Galića za vršioca dužnosti direktora ovog javnog preduzeća.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE