• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslobođeni Bogićević i Drpa

Bivši ministar privrede RS i direktor Rafinerije nafte u Brodu oslobođeni krivice za zaključivanje štetnog ugovora sa firmom "Vitol"

 Oslobođeni Bogićević i Drpa Izvor: MONDO

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je oslobodio krivice bivšeg ministra privrede Srpske Milana Bogićevića i bivšeg direktora Rafinerije nafte u Brodu Iliju Drpu za zaključivanje štetnog ugovora sa firmom "Vitol" iz Ženeve, čime je Srpska oštećena za više od 27 miliona dolara, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

U obrazloženju oslobađajuće presude navedeno je da Bogićević i Drpa nisu imali direktni umišljaj i volju da sa firmom "Vitol“ zaključe ugovor o uslužnoj preradi nafte koji će nanijeti štetu Republici Srpskoj.

Presudu je donijelo trećestepeno vijeće Vrhovnog suda, nakon što je na oslobađajuću odluku drugostepenog vijeća, objavljenu u aprilu prošle godine, žalbu podnijelo Specijalno tužilaštvo Republike Srpske.

Navedeni ugovor zaključen je u decembru 2003. godine, a u ime Rafinerije potpisao ga je Drpa, dok je u ime Vlade Srpske garanciju dao Bogićević.

Rafinerija nafte "Brod" nije mogla prodati dobijene količine nafte iz "Vitola", a kao "penal" za neizvršavanje ugovora ova firma je od Srpske tražila 115 miliona dolara.

Vlada Republike Srpske je vansudskom nagodbom u julu 2007. godine isplatila "Vitolu" 27 miliona američkih dolara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE