• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naredne godine bez kolektivnih smještaja

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Drago Vuleta očekuje da će do kraja 2014. biti zatvoreni svi kolektivni smještaji u Srpskoj.

 Naredne godine bez kolektivnih smještaja Izvor: MONDO

Vuleta je rekao Srni da u sedam opština u Srpskoj trenutno ima osam kolektivnih smještaja u kojima ukupno boravi 197 porodica ili 400 lica. Najviše porodica - 124 žive u Domu penzionera u Doboju.

On je naveo da je trajno rješavanje stambenog pitanja ovih porodica obuhvaćeno "Opek" projektom i da je već izvršen odabir korisnika, kao i putem "Ceb" projekta Razvojne banke Savjeta Evrope, koji je u fazi pripreme.

Prema riječima Vulete, u ovoj godini je planirano da provođenjem "Opek" projekta stambeno bude riješeno oko 100 porodica.

On je napomenuo da će stambeni problem ovih porodica biti rješavani tako što će moći da izaberu gđe će živjeti u sadašnjem mjestu boravišta u Srpskoj, osim onih koji su za gerijatrijske centre.

Osim dobojskog Doma penzionera, kolektivni vidovi stanovanja nalaze se i u Mjesnoj zajednici Rovine u opštini Gradiška, naselju Donji Kladari kod Modriče, barakama u naselju Nezuci u opštini Višegrad, Lastva barakama na području grada Trebinje, LJubiji kod Prijedora i dva kolektivna smještaja u Karakaju kod Zvornika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE