• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolnica Kasindo duguje 33 miliona KM

Najgore stanje je u bolnici Kasindo, gdje je aktuelni direktor Slavko Žrdale prilikom primopredaje dužnosti zatekao dug veći od 33 miliona KM.

 Bolnica Kasindo duguje 33 miliona KM Izvor: MONDO

Ovo je istakao ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Slobodan Stanić poslije posjete zdravstvenim i socijalnim ustanovama u donjem dijelu Istočnog Sarajeva.

Stanić je kazao da je dogovoreno da se prošire kapaciteti Doma zdravlja i obnovi bolnica Kasindo, te da je bilo riječi i o aktivnostima izgradnje nove zgrade bolnice.

"Moramo pokazati mjere štednje i racionalizacije u zdravstvu, a onda tek očekivati podršku i pomoć ostalih. Zdravstvene ustanove treba da obezbijede grijanje, struju, sanitetski materijal i lijekove, a jedan dio biće obezbijeđen centralnim tenderima putem Fonda zdravstvenog osiguranja RS", kazao je Stanić, dodajući da treba da se obezbijede plate zaposlenima i da će Vlada dati podršku kada je riječ o izgradnji i obnovi objekata i opreme, piše Glas Srpske.

Podsjetio je da je ranije planiran projekat rekonstrukcije paviljona “Srbija” i da su određena sredstva obezbijeđena.

Stanić nije mogao da kaže kada će Istočno Sarajevo dobiti novu bolnicu, ali je obećao da će sve svoje kapacitete uložiti da bi se “riješio taj gorući problem”. Ždrale je kazao da se već radi na studiji izvodljivosti i biznis planu.

"Gubici su ogromni i svi zaposleni su zavrnuli ventile i na gasu i na lijekovima. Učinjeno je dosta i na preraspodjeli radnog vremena i svim elementima gdje se može napraviti ušteda. Paleta naših naslijeđenih dugovanja veoma je složena, ali sigurno je da je od te sume 22 miliona KM jasan dug koji mora da snosi ova bolnica. Treba napraviti analizu i činiti ono što se može", kazao je Ždrale.

Jahorina

Kada je riječ o Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu, konstatovano je da je situacija solidna. Stanić je kazao da će se na Jahorini morati obezbijediti zdravstvena zaštita jer je riječ o turističkom kompleksu. Najavio je posjetu Foči, Trnovu Palama i Sokocu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE