• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Imovina pitanje za parlament

Predsjedavajući Predsjedništva BiH smatra da pitanje vojne i ostale imovine mora biti riješeno u parlamentu, a ne u Predsjedništvu BiH.

 Radmanović: Imovina pitanje za parlament Izvor: MONDO

"Jedini zadatak Predsjedništva - da se riješi pitanje perspektivnih lokacija - je riješeno. To je onaj dio vojne imovine koji se knjiži na Ministarstvo odbrane BiH. Ostalo nije nadležnost Predsjedništva BiH i sve insinuacije o tome da Predsjedništvo nešto odlučuje, daje ili ne daje saglasnost potpuno su besmislene", istakao je Nebojša Radmanović.

On je podsjetio da je u Savjetu ministara BiH formirana ministarska radna grupa koja na osnovu ranije utvrđenih načela koje su dogovorili politički lideri, treba da predloži način rješavanja pitanja vojne i ostale imovine BiH.

"To jeste pravi put, ali je pitanje kada ćemo doći do toga", rekao je Radmanović.

Ispravan pristup kako riješiti pitanje vojne i ostale imovine, prema Radmanovićoj ocjeni, bio je dogovor političkih lidera 9. marta 2012. u Banjaluci.

"Problem je što nakon lidera, institucije sistema nisu prihvatile da u okviru tog sporazuma rješavaju to pitanje, a moglo je do sada biti sve riješeno. U međuvremenu, Ustavni sud BiH donio je odluku da ne mogu o imovini odlučivati institucije Republike Srpske, što, takođe, nije ništa protivno onome što su politički lideri potpisali, ali je stvorilo novu dodatnu zabunu i sad imamo opšti problem", naveo je Radmanović.

On je podsjetio da se već godinama u BiH raspravlja o imovini, da li će titular biti država ili niži nivoi vlasti, kao i da ovo pitanje nije naglašeno u Ustavu BiH - kao zajedničko pitanje BiH.

"Bespredmetno se vode rasprave i stvaraju veliki sukobi, jer se ta imovina najvećim dijelom već koristi, na određeni način je iskorištena i bez postojanja zakona, a sada se stalno govori ko će to regulisati i kojim zakonom", zaključio je Radmanović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE