• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija RS profesionalno radi svoj posao

Direktor Policije RS Gojko Vasić ocijenio da je bezbjednosna situacija u Srpskoj dobra i da pripadnici policije profesionalno izvršavaju sve zadatke.

 Policija RS profesionalno radi svoj posao Izvor: MONDO

"U Republici Srpskoj u posljednjih nekoliko godina smanjuje se broj izvršenih krivičnih djela, a imamo i visoku stopu njihove rasvijetljenosti", rekao je Vasić Srni povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

On je istakao da građani Srpske imaju povjerenja u policiju i da su, od ukupnog broja prijavljenih krivičnih dijela, u pet odsto izvršioci uhvaćeni na licu mjesta.

Vasić je naveo da su pripadnici policije profesionalnost i predanost poslu pokazali u brojnim situacijama, među kojima je i ona u Banjaluci kada su pripadnici EUFOR-a napali djevojku.

Prema njegovim riječima, postotak riješenosti dijela opšteg kriminaliteta je oko 70 odsto. On je naglasio da policija mora održati postojeći nivo bezbjednosti, imajući u vidu ukupnu situaciju u BiH.

"Policija mora da nastavi sa uspješnom borbom protiv svih oblika organizovanog kriminala, a težište treba da bude na organizovanim grupama koje se bave krijumčarenjem droga", rekao je Vasić, dodavši da prioritet u radu mora da bude i antiterorističko djelovanje kako do izražaja ne bi došlo djelovanje neke terorističke organizacije.

Govoreći o saradnji Policije RS sa drugim policijskim agencijama u BiH, Vasić je rekao da je ona veoma dobra i da se zajedno vode određene istrage sa svim policijskim agencijama u BiH, ali i regionu. On je podsjetio da Policija RS predsjedava Asocijacijom šefova policija zemalja jugoistočne Evrope.

Vasić je ocijenio da je neophodno unaprijediti saradnju Policije sa pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj.

"Potrebno je da inspektori koji vode istrage budu na raspolaganju tužilaštvima, kako bi predmeti bili što bolje procesuirani. Bolja saradnja se mora ostvariti i u oblasti blokiranja i oduzimanja imovine stečene vršenjem krivičnih djela", pojasnio je Vasić.

Direktor Policije RS naglasio je da ukupna društvena zajednica mora prepoznati policiju kao značajnu komponentu razvoja.

"U skladu s tim, neophodno je izdvojiti sredstva za poboljšanje materijalno-tehničke opremljenosti policije i stvoriti prostor da se policija podmladi, odnosno da se u službu primi određen broj školovanih mladih ljudi", istakao je Vasić.

Vasić je svim pripadnicima policije čestitao 4. april - Dan policije Republike Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE