• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD odobrile uvid u dokumentaciju o Egneru

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine dobilo je dozvolu Službe za otkrivanje ratnih zločina SAD da izvrši uvid u dokumentaciji u slučaju Petera Egnera

 SAD odobrile uvid u dokumentaciju o Egneru Izvor: MONDO

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine dobilo je dozvolu Službe za otkrivanje ratnih zločina SAD da izvrši uvid u dokumentaciji u slučaju Petera Egnera, koji se sumnjiči da je kao pripadnik tajne nemačke službe odgovoran za zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata u Beogradu, izjavio je danas portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.

Vekarić je u izjavi Tanjugu najavio da će na sastanku, koji će biti održan početkom septembra, prilikom posete Beogradu predstavnika Službe za otkrivanje ratnih zločina SAD, biti dogovorena dalja saradnja srpskih i američkih istražanih organa u slučaju Egnera.

On je objasnio da je Tužilaštvo uputilo dopis arhivima u Minhenu, Berlinu i Rusiji kako bi se utvrdilo da li te institucije raspolažu sa dokumentacijom vezanom za Egnera.

Američko ministarstvo pravde pokrenulo je proces oduzimanja državljanstva Peteru Egneru, koji je u toj zemlji osumnjičen da je učestvovao u ubistvu više od 17.000 srpskih civila tokom Drugog svetskog rata.

U tužbi podnetoj američkom Okružnom sudu u Sijetlu, Egner, koji je rođen u tadašoj Jugoslaviji, tereti se da je učestvovao u ubistvu nekoliko desetina hiljada srpskih Jevreja, Roma i političkih disidenata.

Egner, koji je rođen u Crvenki, u Vojvodini, radio je u SAD kao ugostiteljski radnik u hotelu Olimpik u Sijetlu.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE