• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska ima turističke potencijale

Republika Srpska ima značajne turističke potencijale koji nisu u dovoljnoj mjeri promovisani i iskorišteni.

 Srpska ima turističke potencijale Izvor: MONDO

To je istaknuto na prvoj konferenciji o razvoju eko i etno turizma na području Banjaluke. Na konferenciji je naglašeno da je promocija turističkih potencijala jedini način za uspjeh i postizanje rezultata.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je novinarima da je cilj da učešće turizma u bruto društvenom proizvodu budu na dosta većem nivou nego što je do sada bilo.

On ističe da promocija i publikacija turističkih sadržaja zaslužuju daleko veći sadržaj i obim aktivnosti. "Zbog toga hoćemo da sve turističke radnike iz Srpske okupimo na jednom mjestu, da im prezentujemo iskustva susjednih zemalja koje su u nekim segmentima otišle daleko ispred nas i da sva pozitivna iskustva primijenimo kod nas", rekao je Račić.

On je naveo da se iz godine u godinu povećava broj turističkih sadržaja, posjetilaca i noćenja, ali da to nije dovoljno i da bi narednih godina trebalo da bude značajnije.

"Imamo zdravu životnu sredinu, čistu vodu, nezagađenu prirodu i smatramo da potencijal rijeke Plive i Mlječanice mogu biti polazna osnova za razvoj eko i etno turizma. U tom pravcu se i razvija naša ponuda", rekao je Račić.

On je istakao da, osim etno i eko turizma, Srpska ima značajne potencijale u banjskom i zimskom turizmu, što je dobra polazna osnova da taj segment bude značajniji u ekonomskim aktivnostima.

Sekretar Udruženja za ugostiteljstvo i turizam u Privrednoj komori Beograd Goran Janković rekao je da je turizam grana koja svima može da donese poboljšanje standarda.

Janković kaže da turizam može da uposli veći broj ljudi, da stalno reaguje na tržište i da u najkraćem roku postigne neke rezultate.

On ističe da je obilazeći Srpsku uočio da su se neke stvari pokrenule i da su ljudi uložili sredstva. "Na zajednici je da ta sredstva razvija i da privuče turiste", rekao je Janković i dodao da veliku ulogu u tome ima promocija.

Janković je rekao da sva istraživanja pokazuju da bez promocije nema ništa i da je to jedini način za uspjeh.

Prvu konferenciju o mogućnostima razvoja etno i eko turizma na području Banjaluke organizovali su Područna privredna komora Banjaluka i Privredna komora Beograd.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE