• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šest ponuda za gradnju dionice autoputa

Za 8. april zakazano otvaranje ponuda za izradu projekta i izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Banjaluka - Prnjavor

 Šest ponuda za gradnju dionice autoputa Izvor: MONDO

Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" zakazalo je za 8. april otvaranje koverti sa finansijskim dijelom ponuda za izradu projekta i izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Banjaluka - Prnjavor.

"Nadležna komisija u proteklom periodu detaljno je analizirala tehnički dio prispjelih ponuda, poslije čega je od Evropske investicione banke, koja će kreditno podržavati izgradnju ove dionice autoputa, zatražila saglasnost za nastavak procesa izbora najpovoljnijeg ponuđača", saopšteno je iz "Autoputeva Srpske".

Do 15. februara, do kada je bio otvoren Međunarodni poziv za izradu projekta i izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Banjaluka -Prnjavor, na adresu preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" dostavljeno je ukupno šest ponuda od sedam izvođača iz Srpske, Makedonije, Grčke, Turske, Austrije, Češke i Kine.

Tehničku i finansijsku ponudu dostavile su kompanije "Integral inženjering" iz Republike Srpske, "Granit" iz Skoplja, "Aktor" iz Grčke, "Dogus" iz Turske, "Štrabag" iz Austrije, "OHL" iz Češke i "Sinhidro" iz Kine.

Izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Srpskoj. Autoput će biti povezan sa autoputem Banjaluka - Gradiška, te koridorom "Pet ce".

Izgradnja prve dionice od Doboja do Prnjavora počela je prošle godine, a za izvođača radova izbran je Konzorcijum "Integral inženjering" iz Banjaluke i "Granit" iz Skoplja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE