• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat ŽRS: Hitan sastanak ili protesti

Sindikati Željeznica RS najavili proteste zbog kršenja sporazuma iz 2011. godine. Zatražen hitan sastanak sa predstavnicima Vlade RS.

 Sindikat ŽRS: Hitan sastanak ili protesti Izvor: MONDO

Predstavnici svih šest sindikata Željeznica Republike Srpske (ŽRS) odlučili su na današnjem sastanku da od Vlade Srpske zatraže hitan sastanak zbog, kako su rekli, grubog kršenja sporazuma iz 2011. godine postignutog između Vlade, "Željeznica" i sindikata ovog javnog preduzeća.

Predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportnih djelatnosti ŽRS-a Zlatko Marin izjavio je novinarima u Prijedoru da je od osam tačaka sporazuma iz 2011. godine ispoštovana samo jedna.

"Donijeli smo i odluku da organizujemo proteste i blokadu putnih prelaza ako se Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo ne odazovu našem zahtjevu", dodao je Marin.

Predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa ŽRS-a Simo Cvjetković rekao je da su se sindikalci morali obratiti Vladi, jer, prema njegovim riječima, nemaju pregovarača u upravi ŽRS-a.

On je naveo da viška radnika u ŽRS-u ima, ali da postoji i obaveza poslodavca da sa sindikatom usaglasi obeštećenja viška radnika.

"Dugovanja prema radnicima iznose sigurno oko pet miliona maraka, a radikalnije mjere neće donijeti dobra ni nama ni njima", istakao je Cvjetković.

On je dodao da je jutros od Uprave ŽRS-a dobio raskid ugovora o profesionalnom obavljanju djelatnosti i da vjeruje da je to zbog toga što često ukazuje na propuste koji opterećuju poslovanje preduzeća.

Cvjetković je rekao da još nije vidio obrazloženje odluke o raskidu ugovora i najavio da će iskoristiti sve pravne lijekove, ističući da reprezentativne sindikalne predstavnike uprava niti može birati niti može smjenjivati.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE