• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije umjesto GRAS-a vozi Centrotrans

Radnici sarajevskog GRAS-a nastavili su štrajk, pa je za prevoz građana kao alternativni prevoznik angažovan "Centrotrans".

 Sarajlije umjesto GRAS-a vozi Centrotrans Izvor: MONDO

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica izjavio je da je preduzeće "Centrotrans-Eurolajns" danas uključilo 30 vozila u javni gradski prevoz, a da će sutra uključiti još 10 ukoliko Gradsko saobraćajno preduzeće (GRAS) danas ne počne da saobraća.

Bubica je rekao da su se na objavljen javni oglas prijavile i dvije-tri manje firme koje imaju do pet vozila i koje su spremne da se uključe u gradski prevoz.

On je podsjetio da je kantonalna Vlada tražila još juče da se uspostavi javni gradski prevoz, što se nije dogodilo, prenosi portal "Kliks".

"Cijela ova situacija svakako je podstrek Vladi da povuče radikalne poteze, od kojih je neke već i učinila. Njima će se ići ka konačnom rješenju statusa GRAS-a, unutrašnje organizacije i samovolje ovog preduzeća za šta najviše ispaštaju građani Sarajeva", poručio je Bubica.

Radnici sarajevskog GRAS-a juče su obustavili javni gradski prevoz tražeći isplatu februarske plate i rješavanje drugih problema u ovom preduzeću.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE