• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Množe se "napredne" partije u Srpskoj

U toku osnivanje partije pod nazivom "Srpska napredna stranka - Napredna Srpska". To će biti peta po redu partija u RS sa predznakom "napredna"

 Množe se "napredne" partije u Srpskoj Izvor: MONDO

Samozvani naprednjaci u u RS prosto se utrkuju koji će se od njih više svidjeti Aleksandru Vučiću, a kako saznaje "Euro Blic" u toku je osnivanje nove stranke pod nazivom Srpska napredna stranka - Napredna Srpska. To će biti peta po redu partija u RS sa predzankom "napredna".

Saga naprednjaka u RS mogla bi biti rješena do kraja aprila kada u sudu bude registrovana nova naprednjačka partija. To potvrđuje i Željko Blagojević, bliski saradnik jednog od predsjednika SNS Adama Šukala, koji tvrdi da je Šukalo dobio podršku od Vučića okupi ljude i osnuje novu partiju, koja će zaustaviti stvorenu ujdurmu oko naprednjaka u RS.

"Želimo da se riješimo sporova i nesuglasica ko nam je predsjednik. Imamo nove ideje, kadrovska rješenja, drugačiji koncept. Dobili smo i određena uputstva iz Srbije. Kad sve završimo očekujemo da će Vučić javno verifikovati partiju i predstaviti njenog predsjednika", kaže Blagojević i dodaje da je veći dio članstva na strani Šukala, te da oni koji su stvarali nerede i bili uz Jovana Hadži Mitrovića, koji se spori sa Šukalom oko predsjedničke funkcije SNS, neće biti pozvani da budu članovi nove stranke.

Predsjednik SNS, paralelno sa Šukalom, Jovan Hadži Mitrović kaže da se naprednjaci iz Srbije neće miješati u politička dešavanja u RS.

"Šukalo ima pravo da osniva novu partiju, ali podršku Vučića neće dobiti jer jedini koji imaju podršku Tomislava Nikolića je SNS koji ja vodim", tvrdi Hadži Mitrović. On ističe da osnivanjem partija sa "naprednim" predznakom pojedinci žele prevariti javnost i ubijediti ih da će napraviti značajne promjene po uzoru na SNS u Srbiji. Tvrdi i da su sastanci političara iz RS u Beogradu sa Nikolićem i Vučićem marketinški trikovi.

U RS već djeluju četiri partije sa "naprednim" predznakom i skoro svi tvrde da imaju podršku Vučića. Prva naprednjačka partija je SNS RS Vinka Perića, druga i treća je SNS u RS, sastavljena od dva tabora i dva predsjednika - Šukala i Hadži Mitrovića. Četvrta je skoro osnovana Napredna stranka Dragomira Babića i peta SNS - Napredna Srpska koju osniva Šukalo, piše "Euro Blic".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE