• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokati još tragaju za Karadžićevim laptopom

Predmet je dobio oznaku službene tajne.

 Advokati još tragaju za Karadžićevim laptopom Izvor: MONDO

Advokat haškog optuženika Radovana Karadžića Goran Petronijević predao je istražnom sudiji Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu podnesak sa konkretnim predlozima vezanim za lap top i 50 disketa, koje su, kako tvrdi, oduzeti njegovom branjeniku prilikom hapšenja.

Petronijević nije mogao da precizira o kakvim je konkretnim predlozima reč, jer je, kako je objasnio predmet dobio oznaku službene tajne. On je u izjavi Tanjugu objasnio da je podnesak dopuna ranije uloženog zahteva da se Kardžiću te stvari vrate, jer se na njima nalaze činjenice koje se direktno tiču odbrane bivšeg lidera bosanskih Srba.

U veću za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Tanjugu je rečeno da Karadžić, kada je priveden istražnom sudiji kod sebe nije imao lap-top i diskete i da su drugi državni organi adresa za to pitanje.

Karadžićevi advokati i dalje tvrde da je bivši predsednik Republike Srpske uhapšen 18. jula, u 21.30, u autobusu na liniji za prigradsko naselje Batajnica i da su mu tom prilikom oduzeti lap-top i 50 disketa.

Koordinator Akcionog tima za saradnju sa Hagom Vladimir Vukčević rekao je da je bivši predsednik Republike srpske uhapšen 21. jula u večernjim satima u okolini Beograda, dok se premeštao sa jedne lokacije na drugu.

Istražni sudija najavio je ranije da će u narednom periodu proveriti tvrdnje Karadžića vezane za datum njegovog hapšenja.

Jedan od najtraženijih haških begunaca Karadžić prebačen je, posle 13 godina skrivanja, u pritvorsku jedinicu haškog Tribunala 30. jula.

Haško tužilaštvo Kardžića tereti za genocid, umešanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata devedesetih godina.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE