• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo sjednica bez ministara iz SDP-a

Ministri iz SDP-a nisu danas prisustvovali drugom nastavku 76. sjednice Vlade FBiH, koji je sazvao potpredsjednik Vlade Jerko Ivanković-Lijanović.

 Ponovo sjednica bez ministara iz SDP-a Izvor: MONDO

Nastavku sjednice prisustvovala su devetorica ministara iz Narodne stranke "Radom za boljitak“, HSP-a i SDA, te Desnica Radivojević.

U današnjem nastavku sjednice Ivanković je potpisao odluku o izmjeni Poslovnika o radu Vlade, čije je usvajanje bez saglasnosti ministara SDP-a, bilo direktan povod da oni, zajedno sa premijerom Nerminom Nikšićem, 19. marta napuste sjednicu Vlade.

Ministar raseljenih i izbjeglih lica Adil Osmanović objasnio je da je potpisivanje odluke o izmjeni Poslovnika o radu Vlade uslijedilo nakon što se čekalo više od sedam dana da premijer Nikšić potpiše akte usvojene u prvom dijelu 76. sjednice.

"On to nije uradio i danas je potpredsjednik, u skladu sa zaključkom Vlade, potpisao odluku o izmjeni poslovnika o radu Vlade. Očekujemo da ona bude objavljena u Službenim novinama i poslije toga možemo u punom kapacitetu da nastavimo tu sjednicu, da potpredsjednik sazove novu sjednicu, predlažemo dnevni red i radimo“, rekao je Osmanović na konferenciji za novinare.

Lijanović je pozvao Nikšića i ministre iz SDP-a da se u ponedjeljak, 8. aprila, pojave na novom nastavku 76. sjednice Vlade i da se ponašaju u skladu sa Ustavom i Zakonom o radu Vlade.

"Očekujemo da će pokazati odgovornost prema građanima i teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazimo“, rekao je Lijanović.

Komentarišući jučerašnji Nikšićev poziv ministrima iz HSP-a, SDA i Narodne stranke "Radom za boljitak“ da daju ostavku jer nemaju podršku parlamentarne većine, Lijanović je rekao da oni Nikšića i ministre iz SDP-a ne pozivaju da daju ostavku, već da rade. 

Prema Lijanovićevim riječima, ministre nije imenovala parlamentarna većina, već predsjednik Federacije BiH.

Novi nastavak 76. sjednice Vlade FBiH zakazan je za ponedjeljak, 8. april, u 14.00 časova.

Da bi ova sjednica bila okončana, preostalo je da se završi rasprava o 10 tačaka dnevnog reda za koje su izvjestioci ministri iz SDP-a.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE