• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik najavio nove smjene direktora

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas nove smjene direktora u javnim preduzećima.

 Dodik najavio nove smjene direktora Izvor: MONDO

"Danas je na dnevnom redu razmatranje stanja u Kliničkom centru Banjaluka", rekao Dodik  na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govoreći i o navodima opozicije da je svaka smjena ili ostavka direktora u javnim preduzećima politička hajka SNSD-a, kazao je da opozicija može da priča šta hoće, ali da ne može uraditi ništa, prenosi "Glas Srpske".

"Koalicija SNSD - DNS – SP nije ugrožena", rekao je Dodik.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, Dodik je rekao da je dobra volja rukovodstva Srbije još jedanput zloupotrbljena na štetu srpskog naroda i srpske države.

"Navodnom pričom o kompromisima željeli su i postavili samo ultimatum, a to je da Srbija reintergiše opštine sa srpskom većinom u Kosovo. To nije kompromis, to je ponižavajući ultimatum koji je međunarodna zajednica dala", rekao je Dodik.

Naglasio je da međunarodna zajednica ne želi da prizna realnost koja je evidentna na Kosovu.

"Nikada ne bih pristajao na takve ponižavajuće razgovore u kojima se samo može desiti da ispunite želje Tačija i ostalih iz Prištine, a na štetu Srbije i srpskog naroda", rekao je Dodik.

On je rekao da je međunarodna zajednica prekršila Rezoluciju 1244 po pitanju Kosova, koja je precizirala očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i definisala visok stepen autonomije Kosova.

"Međunarodna zajednica je prekršila i nije se ponašala u skladu sa obavezama članom 7. Povelje Ujedinjenih nacija koji garantuje teritorijalni integritet zemalja. Srbija je članica UN-a, Kosovo nije, a međunarodna zajednica je stala na stranu nečlanice na štetu članice UN-a. Pored toga, prekršila je i sopstvenu Rezoluciju 1244 u dijelu koji se odnosi na veliki stepen autonomije Kosova, a koji su pretvorili u nezavisnost Kosova i u tom pogledu je značajan broj država podržao Kosovo", rekao je Dodik i dodao da BiH to nije uradila zahvaljujući naporima RS.

Dodao je da vjeruje da Srbija nikada neće priznati Kosovo.

On je danas predstavio Milojka Grujičića, doskorašnjeg člana najužeg rukovodstva PDP-a, kao novog člana SNSD-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je SNSD spreman i jak da samostalno izađe na predstojeće izbore, te da nije bilo nikakvih ponuda o nekakvoj vrsti koalicije sa SDS-om na nivou Republike Srpske.

"Nema mogućnosti da SNSD i SDS idu jedinstveno na izbore. To ne bi imalo smisla ni prema ovom narodu", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Lider SNSD-a je naglasio da ova partija već ima svoje kandidate za predsjedničke funkcije, te da se očekuje rješenje odluke "Sejdić-Finci" da se kaže i ko je drugi kandidat.

Komentarišući medijske spekulacije da je SDS-u na razgovorima o realizaciji platforme o zajedničkom djelovanju na nivou BiH nuđena neka vrsta koalicije, Dodik je rekao da je na sastanku bilo riječi isljučivo o platformi, a da su SDS-u upućene i kritike zbog nekorektnog ponašanja u vezi sa funkcionisanjem Republike Srpske.

On je naglasio da SNSD-u nije bio potreban SDS ni na nivou BiH, ali da je platforma potpisana da bi se pokazala snaga Republike Srpske, te da je i danas, nakon problema u funkcionisanju platforme, najvažnije da jedinstvo na nivou BiH bude očuvano.

"Zato se više niko ne može ponašati unilateralno i bez saglasnosti druge strane. Ako SNSD, koji ima duplo više poslanika od SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH, može to da prihvati, onda i SDS treba tako da učini", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da SNSD sa koalicionim partnerima sigurno ima pobjedničku snagu i kada se saberu glasovi SNSD-a, DNS-a i SP-a na lokalnim izborima to daleko premašuje opoziciju.

Predsjednik SNSD-a je rekao da je SDS obećao mnogo i na lokalnim izborima, ali da se ne pokazuje uspješnim ni u jednoj lokalnoj zajednici.

Govoreći o funkcionisanje gradske vlasti u Banjaluci, Dodik je rekao da ovaj grad tradicionalno pripada SNSD-u, te da neće biti problema sa koalicionim partnerima, ali da oni moraju da razumiju odgovornost koju ima SNSD.

Dodik je rekao da nema smisla učestvovati u izborima koji će biti proglašeni negelitimnim, te da je moguće da se izbori 2014. godine i ne održe. Dodik je istakao da su očigledna upozorenja Evrope da se neće priznati legitimitet izbora u BiH 2014. godine, ukoliko se ne riješi pitanje "Sejdić i Finci".

"Možda ćemo se mi pridružiti tom zahtjevu za nepriznavanjem legitimiteta, to i govori da BiH i nema smisla, ali sada smo zamorče odnosa u Federaciji BiH", ocijenio je Dodik.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE