• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Karadžić se zalagao za interese naroda

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao da nije svjedok nikakvih zločina niti naređenja o ubijanjima.

 Dodik: Karadžić se zalagao za interese naroda Izvor: MONDO

"Karadžić preda mnom i pred ljudima s kojima sam bio to nikada nije činio. Želim da o tome svjedočim“, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje novinara o čemu će govoriti u svjedočenju pred Haškim tribunalom.

Dodik je naglasio da je Karadžić sebe, svoj komoditet i komoditet svoje porodice založio za interese srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske, a da je to nesumnjivo više od onoga što bi mu se moglo pripisati kao odgovornost.

"U političkom smislu ja izražavam zahvalnost Karadžiću za napor koji je učinio da se Republika Srpska formira i održi", rekao je Dodik.

On je naveo da u Hagu želi da kaže i da je BiH načinila nepravnu secesiju od Jugoslavije i da je to bio razlog zašto su se u BiH organizovali politički pokreti.

Dodik je istakao da će u Hagu govoriti i da Alija Izetbegović nije bio vlast u BiH a da ga je svijet prihvatao kao zvaničnog predstavnika BiH, te da je sve posljedica nasilne secesije od Jugoslavije i ranog međunarodnog priznanja BiH.

On je naglasio da je i danas BiH zemlja na izdisaju kojoj ni međunarodne operacije nisu pomogle i u kojoj još ima nešto vazduha koji dolazi iz međunarodne zajednice.

„Zbog kontaminacije moguće je i da taj vazduh presahne“, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svjedočiće 9. aprila na suđenju bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Hagu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE