• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: GRAS u štrajku, kolaps se nastavlja

Oko 1.300 radnika preduzeća GRAS protestuje u krugu ove firme, tražeći isplatu zaostalih plata i doprinosa, nabavku novih vozila i rezervnih dijelova.

 Sarajevo: GRAS u štrajku, kolaps se nastavlja Izvor: MONDO

Potpredsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u Rešad Hujdur rekao je Srni da će radnici ostati tamo do ispunjenja zahtjeva, mada postoji mogućnost da će policija pokušati da rastjera protestni skup.

"Pomaknuti su naši automobili koji su parkirani u ulici do kruga firme. Očekujemo da nam nešto spremaju, da možda blokiraju ulicu i prilaz TV ekipama kako bi po nalogu tužioca oslobodili prostor za tramvajske šine", rekao je Hujdur, javlja portal "Klix".

Prema njegovim riječima, direktor GRAS-a Mubera Begić Žiga dala je nalog izvršnim direktorima i direktorima sektora u GRAS-u da radnicima uruče naloge za nastavak rada, te da se daju otkazi onima koji ih odbiju.

"Ogorčeni smo, jer smo juče tražili samo minimum - isplatu februarske plate i toplog obroka", rekao je Hujdur, dodavši da radnici GRAS-a sada traže ostavku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Jusufa Bubice.

Hujdur je dodao da od predviđenih 47, GRAS raspolaže sa 20 trolejbusa, od planiranih 110 - sa 40 autobusa, kao i sa 18 kombija od predviđenih 43 na području Kantona, što je nedovoljno.

Prema nepotvrđenim informacijama, radnici GRAS-a pozvali su danas i svoje supruge i djecu da im se priključe protestima u krugu firme u Sarajevu, nakon što su dobili informaciju da će specijalci doći da rastjeraju skup.

U MUP-u Kantona Sarajevo kažu da nemaju nikakvih informacija o mogućim intervencijama u krugu ove firme, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac rekao je da ispred ovog preduzeća poslove obavlja "pauk služba" koja uklanja nepropisno parkirana vozila, te da su oni u nadležnosti preduzeća "Rad".

"Centrotrans-Eurolajns" danas je uključio 30 vozila u javni gradski prevoz u Sarajevu, a sutra će uključiti još 10 ukoliko GRAS danas ne počne da saobraća.

Radnici sarajevskog GRAS-a juče su obustavili javni gradski prevoz tražeći isplatu februarske plate i rješavanje drugih problema u ovom preduzeću.

(Srna, foto: Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE