• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatna groznica trese BiH

Poslije priče da je u zemlji iz tunela kod Sarajeva pronađen grumen zlata, broj onih koji prekopavaju deponiju se uvećao drastično.

 Zlatna groznica trese BiH Izvor: MONDO

Već nekoliko dana, tvrde mještani, kopači prekopavaju deponiju zemlje koju radnici dovoze iz tunela, u nadi da će pronaći zlato.

Cijela priča počela je prije desetak dana, kada je, tvrdi jedan od sagovornika portaka Klix, radnik na iskopavanju tunela pronašao grumen zlata veličine čaše, nakon čega ga je prodao za veliku sumu novca.

Nakon toga, u ovom mjestu kod Sarajeva nastala je prava zlatna groznica. Jedan od mještana Tarčina, Safet Habibović, koji živi u blizini odlagališta zemlje iz tunela, kaže da svakodnevno viđa nekoliko desetina muškaraca, žena i djece koji dolaze i kopaju.

"Da li ima zlata ili ne, stvarno ne znam. Dolaze iz dana u dan i kopaju, bez obzira na to kakvi su vremenski uslovi. Posljednja dva dana, po kiši, kopali su krampovima i razbijali kamenje čekićima bez prestanka", kaže Habibović.

Priču o pronalasku zlata ispričao je i Franjo Bešlić, mještanin sela Toplice, koji se nalazi u blizini tunela u izgradnji.

"Ja sam čuo da se na ovom području zlato vadilo za vrijeme Rimljana. Međutim, ono što ja znam, ovdje se vadila živa", kaže Bešlić pokazujući na obližnje pećine.

U turskoj kompaniji Cengiz, koja je angažovana na gradnji tog dijela autoputa 5C, nisu htjeli da komentarišu navode mještana.

Rekli su nam samo kako je moguće da se radi o bakarnom sulfatu.

Da li je pronađeno zlato ili neka druga materija, još uvijek ostaje misterija. Međutim, kako tvrdi sagovornik sa početka ove priče, gdje ima dima ima i vatre.

(MONDO, Foto: Wikipedia)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE