• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujačić: Znam ko je naredio hapšenje Karadžića

Svetozar Vujačić izjavio je da će javno saopštiti imena osoba koje su naredile da se Karadžić po hapšenju tri dana nezakonito drži.

 Vujačić: Znam ko je naredio hapšenje Karadžića Izvor: MONDO

Svetozar Vujačić, advokat Radovana Karadžića, izjavio je Srni da će za tri do pet dana javno saopštiti imena osoba koje su naredile da se Karadžić po hapšenju tri dana nezakonito drži na nepoznatoj lokaciji, ukoliko se do tog roka njegovom branjeniku ne vrate oduzeti laptop i 50 diskova.

"Reč je o ne više od četiri najviša državna funkcionera Srbije, i ne samo da ću objaviti njihova imena nego ću protiv njih podneti i krivičnu prijavu", rekao je Vujačić.

On je istakao da se u laptopu i na diskovima nalaze dokumenti i osnovne teze odbrane koju je Karadžić pripremao 10 godina i ocenio da se oduzete stvari ne vraćaju Karadžiću, kako bi mu bilo onemogućeno da se brani.

"Ako Radovan Karadžić ne dobije laptop i diskove, on se u tom slučaju neće uopšte braniti", istakao je Vujačić.

Vujačić je naveo da mu je zamenik tužioca Srbije za ratne zločine Dragoljub Stanković potvrdio da je poslao zahteve direktoru BIA Saši Vukadinoviću, ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, u kojima je zatražio izveštaj o okolnostima hapšenja Radovana Karadžića, ali da odgovore još nije dobio.

On je potvrdio da je drugi Karadžićev advokat Goran Petronijević predao istražnom sudiji Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu podnesak sa konkretnim predlozima u vezi sa laptopom i 50 diskova.

Reč je o dopunama ranije uloženog zahteva da se te stvari vrate Karadžiću, jer se na njima nalaze činjenice koje se direktno tiču njegove odbrane.

Karadžićevi advokati tvrde da je bivši predsednik Republike Srpske uhapšen 18. jula, a ne 21. jula, kako su to saopštile vlasti u Beogradu.

Advokati navode da je Karadžić uhapšen 18. jula u večernjim časovima u autobusu na liniji za prigradsko naselje Batajnica i da su mu tom prilikom oduzeti laptop i 50 diskova.

Istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Milan Dilparić najavio je ranije da će u narednom periodu proveriti Karadžićeve tvrdnje u vezi sa datumom njegovog hapšenja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE