• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanišić i Župljanin najavili žalbe

Zastupnici Miće Stanišića i Stojana Župljanina najavili su žalbe na presude kojima ih je Haški sud osudio na po 22 godine zatvora.

 Stanišić i Župljanin najavili žalbe Izvor: MONDO

Branioci su zatražili da im se uobičajeni rok od 30 dana za ulaganje žalbe produži na 60 dana, ukazujući na veličinu i složenost presude, kojom su Stanišić i Župljanin osuđeni zbog progona nesrpskog stanovništva u BiH.

Presuda se sastoji od tri toma i ima gotovo 1.500 stranica, sa oko 11.500 fusnota i detaljno se bavi individualnom krivičnom odgovornošću Stanišića i Župljanina za događaje iz 1992. godine, navodi se u podnesku.

Stanišić je u vrijeme za koje ga tereti optužnica bio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, a Župljanin načelnik Centra službi bezbjednosti u Banjaluci.

Advokati ukazuju da ni Stanišić ni Župljanin ne govore engleski, pa se na prevod čeka bar godinu dana, što će otežati konsultacije sa optuženima.

U podnesku se navodi da se sa zahtjevom za produženje roka za predaju žalbe saglasilo i tužilaštvo, koje smatra da je rok od 60 dana "razuman u ovom predmetu".

Pretresno vijeće Haškog tribunala osudilo je 27. marta Stanišića i Župljanina na po 22 godine zatvora za zločine nad nesrpskim civilima u više opština u BiH, od aprila do decembra 1992. godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE