• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećan nivo Save u Srpcu

Vodostaj rijeke Save u Srpcu izmjeren jutros u 7.00 časova iznosio je 942 centimetra i dostigao je kotu vanredne odbrane od poplava.

 Povećan nivo Save u Srpcu Izvor: MONDO

Pripadnici opštinske Civilne zaštite u Srpcu obilaze poplavljena područja, navodi se u informaciji Republičke uprave civilne zaštite o stanju uzrokovanom padavinama u Republici Srpskoj.

Vodostaj rijeke Save u Gradišci izmjeren u 7.00 časova iznosio je 820 centimetara i situacija na terenu je nepromijenjena u odnosu na jučerašnji vanredni izvještaj od 14.00 časova, a na snazi je vanredna odbrana od poplava.

Pripadnici opštinske Civilne zaštite u Gradišci preduzimaju niz aktivnosti na pružanju pomoći poplavljenom stanovništvu, postavljanjem vreća sa pijeskom oko stambenih objekata.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milimir Doder sa saradnicima će danas posjetiti opštine Gradiška i Srbac, kako bi stekao uvid u stanje na terenu i u mjere koje su preduzeli nadležni organi navedenih opština.

U opštini Kozarska Dubica vodostaj rijeke Save izmjeren jutros u 7.00 časova iznosio je 875 centimetara, a vodostaj rijeke Une 300 centimetara.

Stanje u opštinama Kostajnica, Jezero i Novi Grad je nepromijenjeno u odnosu na jučerašnji dan.

Na području regije koju pokriva Područno odjeljenje civilne zaštite Bijeljina, vodostaj rijeke Drine na Ustavi Janja iznosi 450 centimetara, a vodostaj rijeke Save u 6.30 časova na vodomjernoj stanici Rača iznosio je 682 centimetra.

Stanje na teritoriji Područnog odjeljenja civilne zaštite Doboj je identično jučerašnjem. U opštini Brod je i dalje na snazi redovna odbrana, a štab za vanredne situacije je u stalnom zasijedanju. Ugroženog stanovništva i materijalnih dobara nema. U ostalim opštinama stanje je stabilno.

Vodostaj rijeke Save na mjernom mjestu u Brodu je u porastu tako da trenutno iznosi 780 centimetara, a na mjernom mjestu u Šamcu je u stagnaciji i iznosi 643 centimetara. Nivo rijeke Bosne u Doboju je 48 centimetara.

Stanje u opštinama koje obuhvata Područno odjeljenje civilne zaštite Sokolac je stabilno, jer manje kišne padavine zabilježene na ovom području nisu uticale na povećanje vodostaja rijeka. Saobraćaj se na većini putnih pravaca odvija redovno po mjestimično vlažnim kolovozima. Snabdijevanje vodom i električnom energijom je uredno.

Na području Trebinja nivo vode na kritičnim mjestima u gradu opada. I dalje je neprohodan putni pravac za Velju Goru u Petrovom polju, dok je putni pravac za selo Orašje u Popovom polju od jutros prohodan.

S obzirom na vremenske prilike, tokom dana se očekuje dalje opadanje nivoa vode u Popovom polju i smanjen protok i rad Hidroelektrane Svitava.

U opštini Bileća u mjestu Duboki do u naselju Plužine nivo vode je neznatan. Opštinske službe civilne zaštite grada Trebinje i opštine Bileća prate situaciju na terenu. Na području ostalih opština stanje je dobro.

Nadležni organi i strukture u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj koje su ugrožene poplavama preduzimaju sve potrebne mjere kako bi pružili pomoć ugroženom stanovništvu i kako bi posljedice plavljenja bile svedene na najmanju moguću mjeru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE