• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatražen stečaj "Birača"

Vlada RS dala saglasnost da se fabrici glinice "Birač" iz Zvornika otvori stečajni postupak.

 Zatražen stečaj "Birača" Izvor: MONDO

"Stečajni postupak pokrenuli smo, jer smo sigurni da je to jedini način da se utvrdi stvarno stanje u Fabrici glinice `Birač`, s obzirom na veliki broj povezanih lica, gdje se danas veoma teško može znati gdje se imovina `Biarča` sve nalazi, budući da su vlasnici Fabrike od nje napravili samo jednu veliku ljušturu", rekao je Tegeltija.

Tegeltija je, nakon današnjeg sastanka članova Koordinacionog tima sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović u Banjaluci, naglasio da se samo stečajnim postupkom može obezbijediti sigurnost u procesu proizvodnje u "Biraču", što je osnovni cilj Vlade Republike Srpske.

Tegeltija je istakao da bi se, ako bi bio zaustavljen proces proizvodnje u "Biraču", veoma teško mogla tehnološki pokrenuti fabrika i došlo bi se u problem sa kupcima i dobavljačima.

On je rekao da je Koordinacioni tim upoznao Cvijanovićevu o tome šta su istražni organi uradili u ovom periodu u Fabrici glinice "Birač" i do kojih su podataka došli.

"Riječ je o složenim istragama koje će trajati veoma dugo. Potrebno je da se često informišemo oko toga šta smo do sada zaključili i koje korake treba preduzimati u budućem periodu", rekao je Tegeltija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE