• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelačić: Tribunal se još nije izjasnio o podnesku

Haški tribunal se još nije izjasnio o dopisu Radovana Karadžića, u kome je izneo tvrdnje o navodnoj ponudi Ričarda Holbruka "u ime SAD".

 Jelačić: Tribunal se još nije izjasnio o podnesku Izvor: MONDO

Haški tribunal se još nije izjasnio o dopisu Radovana Karadžića, u kome je nekadašnji lider bosanskih Srba izneo tvrdnje o navodnoj ponudi Ričarda Holbruka "u ime SAD" i nezakonitom hapšenju u Beogradu, izjavila portparol Tribunala Nerma Jelačić.

Ona je kazala da je i Haško tužilaštvo Tribunalu podnelo jedan podnesak sa mišljenjem o Karadžićevim tvrdnjama, ali nije mogla da saopšti sadržinu tog podneska.

Upitana da li će Tribunal odlučivati o Karadžićevom dopisu, Jelačićeva je kratko odgovorila: "Videćemo".

Haško tužilaštvo saopštilo je da neće reagovati na Karadžićevo pismo i pozvalo je Sudsko veće da uputi optuženog kako da ubuduće podnosi zahteve.

"Pismo nije podnesak koji se temelji na pravilima o postupku i dokazima i zahtevalo bi od Tužilaštva da nagađa o njegovim proceduralnim i stvarnim osnovama, kao i o olakšavajućim okolnostima. Tužilaštvo, stoga, neće odgovoriti na njega, osim ako to ne zatraži Pretpretresno veće", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Karadžić je u petak, 1. avgusta, dan posle prvog pojavljivaja pred pretpretresnim sudijom Haškog tribunala. uputio dopis tom sudu u kome je na četiri strane detaljno opisao kako je imao ponudu Ričarda Holbruka, "u ime SAD", da se ukloni sa javne scene i tako izbegne sudsko gonjenje.

Nakadašnji predsednik Republike Srpske u podnesku je ukazao i da je njegovo dovođenje pred Haški tribunal, pod optužbom da je odgovoran za genocid i više drugih teških krivičnih dela, praćeno i medijskom hajkom, nezakonitim hapšenjem u Beogradu i najavom glavnog haškog tužioca da će proces biti brz, iako još nema konačne optužnice.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE