• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska će podržati odluku Srbije

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da će Srpska podržati Srbiju kakvu god odluku donese o Kosovu i pozvao srpski narod na jedinstvo.

 Dodik: Srpska će podržati odluku Srbije Izvor: MONDO

Predsjednik Srpske naveo je da se neprihvatanjem ultimatuma obično ne dogodi ništa, a ukoliko se prihvati uslijede novi.

"Vrijeme neće praštati onima koji ne stanu iza jedinstvene odluke. Mi smo za odbijanje ultimatituma", poručio je Dodik, ističući da međunarodna zajednica ponižava srpski narod i da se to vidi kroz ovaj ultimatum.

Dodik je istakao da je potrebno jedinstvo srpskog naroda i da su visoki zvaničnici Republike Srpske došli danas u Beograd da stanu iza rukovodstva Srbije.

"Nastavićemo s politikom nedavanja saglasnosti priznanja Kosova i Metohije u BiH", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa državnim vrhom Srbije.

Predsjednik Srpske je ponovio da je srpski narod na Kosovu i u cjelini neopravdano kažnjavan i da je preživio nepravedne odluke međunarodne zajednice, ali da je ovo sada ponižavanje.

"Kao narod treba da pokažemo karakter, a kao država odgovornost", istakao je Dodik.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će sutra biti saopštena odluka Vlade Srbije o ultimatumu Brisela.

"U Briselu to nije bila ponuda, to je bio ultimatum i o njemu na taj način i razmišljam", rekao je Nikolić na konferenciji i dodao da neće biti lako Vladi Srbije da saopšti stav građanima i onima sa kojima je pregovarano.

On je dodao da je na sastanku sa rukovodstvom Srpske otvoreno prenesena sadržina i tok pregovora o Kosovu koji su održavani u Briselu, te razgovarano o nastavku saradnje Srpske i Srbije.

U zgradi Predsjedništva Srbije u Beogradu danas je održan sastanak državnog vrha Srbije i Republike Srpske, na čelu sa predsjednicima Tomislavom Nikolićem i Miloradom Dodikom.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, te savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić.

Sastanak je počeo nešto poslije 16.00 časova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE