• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradiška: Vodostaj Save u blagom porastu

Vodostaj rijeke Save u opštini Gradiška u blagom je porastu, a stanje u poplavljenim naseljima isto je kao i jutros.

 Gradiška: Vodostaj Save u blagom porastu Izvor: MONDO

Vodostraj Save u opštini Gradiška u 12.00 časova iznosio je 840 centimetara, saopštila je Republička uprava Civilne zaštite.

Na ovom području zaplavljene su tri kuće u mjesnoj zajednici Orahova i onemogućen im je normalan prilaz, kao i u 15 kuća u MZ Gašnica, osam kuća u MZ Bistrica i 11 kuća u MZ Vrbaška.

U MZ Orubica voda je opkolila 10 kuća, a u mjestu Mačkovac izvršena je popravka nasipa na mjestima gdje su primijećena oštećenja i pojava vode.

U opštini Kozarska Dubica vodostaj Save u 13.00 časova iznosio je 887 centimetara, a Une 304 centimetra i u blagom je opadanju. Na snazi su mjere vanredne odbrane od poplava.

Civilna zaštita obezbijedila je čamac za prilaz kućama u mjestu Gradina, gdje su odsječena tri domaćinstva, a u popodnevnim časovima, na njihovo traženje, dostaviće im i vodu za piće.

Zbog pojave podzemnih voda i dalje je poplavljeno od 1.500 do 2.000 hektara poljoprivrednog zemljišta na području Dubičke ravni.

U mjestima Donja Gradina i Mlinarice, gdje je obezbjeđeno 3.500 vreća i pjesak za eventualnu dogradnju nasipa, situacija je u potpunosti pod kontrolom Civilne zaštite i drugih organa opštine koji su stalno na terenu i u kontaktu sa stanovništvom, navodi se u saopštenju.

Na području opštine Srbac, gdje su na snazi mjere vanredne odbrane od poplava, pripadnici Opštinske službe Civilne zaštite nalaze se na terenu i prate stanje, te pružaju svu neophodnu pomoć za četiri porodice u selu Kobaš kojima kuće nisu poplavljene, ali im je onemogućen normalan prilaz domaćinstvima.

U opštini Jezero nivo vode je u blagom opadanju i u povlačenju iz kuća, te se četiri evakuisane porodice pripremaju za povratak u svoje domove. Rijeke Pliva i Jošavka su se povukle u svoja korita, a snabdijevanje vodom, strujom i namirnicama je uredno.

Vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici "Rača" u 12.00 časova je iznoso 689 centimetara i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava na sektorima jedan, dva i tri na poplavnom području Semberije.

U opštini Brod je i dalje na snazi redovna odbrana,a Opštinski štab za vanredne situacije je u stalnom zasijedanju. Ugroženog stanovništva i materijalnih dobara nema. U ostalim opštinama stanje je stabilno.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE