• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Račić zvanično na čelu KC Banjaluka

U Kliničkom centru Banjaluka izvršena smjena između smijenjenog generalnog direktora i novoimenovanog v.d. direktora

 Račić zvanično na čelu KC Banjaluka Izvor: MONDO

U Kliničkom centru Banjaluka danas je izvršena primopredaja dužnosti između smijenjenog generalnog direktora KC Brane Topića i novoimenovanog vršioca dužnosti generalnog direktora te ustanove Duška Račića.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Milan Latinović, koji je i predsjednik Komisije za primopredaju, podsjetio je da je Vlada Srpske na sjednici 4. aprila razriješila Topića i imenovala Račića za vršioca dužnosti generalnog direktora.

"Danas je obavljena zvanična primopredaja dužnosti. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske imenovao je Komisiju koja je izvršila uvid u primopredaju", rekao je Latinović novinarima.

On je dodao da je smijenjeni generalni direktor Topić predao sva potrebna dokumenta i akta na uvid Račiću.

Topić je rekao novinarima da su odmah po preporuci Vlade Srpske on i svi njegovi saradnici stavili na raspolaganje svoje mandate Vladi Srpske i da je njegova ostavka aktivirana 4. aprila, ističući da je do kraja i potpuno ispoštovao odluku Vlade Srpske.

"Ja se vraćam na svoje radno mjesto hirurga u Centar za dojku u KC Banjaluka, koje sam obavljao prije nego što sam imenovan za generalnog direktora KC Banjaluka“, rekao je Topić i poželio kolegi Račiću uspješan rad.

On je naglasio da KC "praktično funkcioniše i živi na participacijama", dodavši da je "teško kvalifikovati KC kao firmu koja je u gubitku".

"KC naprosto ne dobija dovoljno novca za svoje fukcionisanje“, naglašava Topić i dodaje da je pružanje usluga u zdravstvu potrebno plaćati ekonomskim cijenama.

Vršilac dužnosti generalnog direktora KC Banjaluka Duško Račić rekao je da nikad nije lako nastaviti misiju nečega što funkcioniše i izrazio očekivanje da će novi tim ljudi na čelu sa njim nastaviti rad KC i da će uspjeti da očuva ono dobro što postoji u KC Banjaluka u interesu pacijenata.

"Naš pogled je okrenut ka budućnosti. Svjestan sam da su teška vremena, da predstoji težak i naporan rad", rekao je Račić.

On je naveo da je društvena odgovornost KC Banjaluka velika i da je u pitanju najvažnija i najveća medicinska ustanova u Srpskoj.

"Ako `padne` Klinički centar, pada i zdravstvo cjelokupne Srpske, a to ne možemo da dozvolimo. U tome nam treba pomoć nadležnih institucija, korisnika naših usluga i naših pacijenata", rekao je Račić.

On je istakao da je resorno ministarstvo već napravilo prijedlog mjera koji će, nakon što ga usvoji Vlada, biti dostavljen KC Banjaluka, ističući da je osnovna ideja da se sačuva osnovna funkcija KC, a to je liječenje bolesnih ljudi.

"Medicina mora da bude dominantna tema u KC. Ono što nam je prioritet, odmah nakon pacijenata, je odnos prema našim radnicima i obaveze prema njima koje se moraju aposolutno ispoštovati", rekao je Račić dodavši da je sada period kada treba da se primijeni "ekonomika preživljavanja".

On je rekao da nova sistematizacija predstavlja ozbiljan i zahtjevan posao, te ekonomski osljetljiv i socijalno osjetljiv posao, naglasivši kako će se poći od normativa i normiranja svakog radnog mjesta.

"Obim posla KC znamo i u skladu sa tim će da bude napravljena kadrovska preraspodjela, odnosno sistematizacija“, dodao je Račić.

S obzirom da je odbornik u Skupštini grada Banjaluka, Račić je rekao da je pokrenuta procedura pred Centralnom izbornom komisijom u Sarajevu kojom se traži njihovo mišljenje za vraćanje mandata.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE