• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo i dalje bez javnog prevoza

Štrajk sarajevskog GRAS-a danas je ušao u sedmi dan, a dok traje protest javni gradski prevoz obavljaju alternativni prevoznici.

 Sarajevo i dalje bez javnog prevoza Izvor: MONDO

Zaposleni u GRAS-u nisu ispoštovali zaključak Skupštine Kantona Sarajevo, završene kasno sinoć, da gradski prevoz bude pokrenut do jutros u 4.00 časa.

Kako ovaj zaključak nije ispoštovan, kantonalna skupština najavila je da će na sutrašnjoj sjednici donijeti nove mjere za deblokadu javnog prevoza i normalizaciju života u Sarajevu.

Ulicama Sarajeva saobraća 89 autobusa koji obavljaju alternativni javni prevoz, ali to nije ni približno dovoljno za normalno odvijanje gradskog prevoza.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković izjavio je da su opciji dolazak autobusa, ali i tramvaja iz drugih evropskih gradova.

Iako je bilo razmišljanja da se za vrijeme štrajka GRAS-a obustavi nastava u sarajevskim školama, do toga nije došlo, a o načinu kako bi se zaštitio nastavni proces u aktuelnim uslovima danas bi predstavnici Sindikata osnovnog obrazovanja Kantona Sarajevo trebalo da razgovaraju sa kantonalnim vlastima.

Štrajk je otpočela grupa radnika GRAS-a nezadovoljna odnosom kantonalnih vlasti prema ovom preduzeću, te jer im nisu isplaćene februarska plata i subvencija za mart.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE