• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sava u blagom porastu

Vodostaj rijeke Save na području Gradiške u 7.00 časova iznosio je 852 centimetara i za pet centimetara je veći u odnosu na juče

 Sava u blagom porastu Izvor: MONDO

Vodostaj Save jutros je porastao u odnosu na prethodni dan na području opština Gradiška, Kozarska Dubica i Srbac, gdje su i dalje na snazi mjere vanredne odbrane od poplava.

Vodostaj rijeke Save na području Gradiške u 7.00 časova iznosio je 852 centimetara i za pet centimetara je veći u odnosu na juče.

U Mjesnoj zajednici Bok Jankovac u opštini Gradiška noćas se pojavilo klizište na nasipu, ali nema opasnosti od njegovog pucanja.

Taj dio nasipa danas će se pokušati preventivno popraviti vrećama pijeska, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Na ovom području i dalje su u pripravnosti dva čamca Vodoprivrednog preduzeća "Sava" radi utvrđivanja nasipa.

I dalje je otežan prilaz za tri kuće u naselju Orahova, 15 kuća u Gašnici, osam kuća u Bistrici i 11 kuća u Vrbaška. Sve kuće se nalaze u nebranjenom području.

U Mjesnoj zajednici Orubica i dalje je vodom okruženo 10 kuća, ali nisu poplavljene.

Pripadnici Opštinske službe civilne zaštite Gradiška su na terenu gdje prate stanje i pružaju svu neophodnu pomoć stanovnicima ovih naselja.

Put Gradiška - Kozarska Dubica je prohodan, ali se voda pojavljuje na pojedinim dionicama puta u mjestu Gašnica.

Na području opštine Kozarska Dubica i dalje su na snazi mjere vanredne odbrane od poplava, a vodostaj Save jutros je iznosio 893 centimetara, što je za četiri centimetara više nego juče u 14.00 časova.

Vodostaj rijeke Une na području Kozarske Dubice jutros je iznosio 251 centimetar i za 29 centimetara je manji nego juče.

U mjestu Glavinac nasip propušta vodu u podnožju, a pripadnici Civilne zaštite preduzimaju mjere na njegovom ojačavanju. Ugroženom stanovništvu juče je dostavljena voda za piće.

Zbog pojave podzemnih voda u mjestu Gradina otežan je prilaz za oko 10 domaćinstava, koja nisu poplavljena.

Pripadnici Opštinske službe civilne zaštite Kozarska Dubica su na terenu gdje prate stanje i pružaju svu neophodnu pomoć stanovnicima kojima je pomoć potrebna.

Načelnik Područnog odjeljenja Republičke uprave Civilne zaštite Banjaluka danas će posjetiti ovo područje, gdje će održati radni sastanak sa načelnikom opštine i obići ugrožena područja kako bi stekao uvid u trenutno stanje na terenu.

Vodostaj rijeke Save na području Srpca jutros je iznosio 965 centimetara što je za četiri centimetara više nego juče u 14.30 časova.

U nebranjenom području pojavila se veća količina podzemnih voda, ali za sada još ništa nije ugroženo. Kod ugroženih domaćinstava dežuraju četiri čamca.

U mjestima Kobaš, Bajinci i Gaj voda je došla do ulaza 20 kuća. Jedna porodica u selu Bajinci, te dvije porodice u selu Kobaš još su evakuisane iz svojih domaćinstava u komšijske kuće koje nisu ugrožene.

Pripadnici Opštinske službe civilne zaštite Srbac su na terenu i pružaju svu neophodnu pomoć za četiri porodice u selu Kobaš kojima kuće nisu poplavljene, ali im je otežan prilaz.

U opštini Kostajnica nema poplavljenih područja ni ugroženih objekata, a rijeka Una je u svom koritu. Snabdijevanje vodom, strujom i namirnicama je uredno.

Život u opštini Jezero polako se normalizuje, a juče su se tri porodice koje su bile evakuisane vratile u svoje kuće.

Vodostaj Drine na ustavi Janja iznosi 470 centimetara i veći je za 20 centimetara u odnosu na mjerenje juče u 12.00 časova, dok vodostaj Save kod Rače iznosi 695 centimetara i viši je za sedam centimetar u odnosu na juče.

Na području opštine Šamac i dalje su na snazi mjere redovne odbrane od poplava, a vodostaj Save jutros je iznosio 647 centimetara i manji je za dva centimetara nego juče u 13.00 časova.

Vodostaj Save na mjernom mjestu u Brodu iznosi 796 centimetara i za jedan centimetar je veći nego juče.

U opštinama koje obuhvata Područno odjeljenje civilne zaštite Sokolac stanje je stabilno. Vodostaji rijeka su i dalje u blagom opadanju i nema opasnosti od poplava. Snabdijevanje vodom i strujom je uredno.

Na području Trebinja, putni pravac za Velju goru i dalje je u prekidu, a nivo vode je u opadanju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE