• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sava se izlila kod Brčkog i Broda

Desetak porodičnih kuća i tridesetak pomoćnih objekata poplavljeno je u naselju Vučilovac kod Brčkog a preliven je nasip u Starom Poloju kod Broda.

 Sava se izlila kod Brčkog i Broda Izvor: MONDO

Čelnici Brčko distrikta obišli su poplavljeno područje i razgovarali s mještanima i rukovodstvom mjesne zajednice Vučilovac.

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić obećao je mještanima da će na današnjoj vanrednoj sjednici vlade zatražiti dio sredstava iz budžeta za saniranje oštećenog nasipa na Savi kod Vučilovca.

Đorđe Kojić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta, rekao je da su on i njegov zamjenik Adem Ribić u stalnom obilasku brčanskih mjesnih zajednica i da će Vučilovcu vrlo brzo biti upućena pomoć.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica danas je obustavljen saobraćaj zbog izlivanja reke Save, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Inače saobraćaj je juče popodne obustavljen nakon što se Sava u mjestu Sašnica, uzvodno od Gradiške, u mjestu Gašnica, uzvodno od Gradiške, izlila preko kolovoza zbog čega magistralni put nije za upotrebu.

Vodostaj Save kod Broda je juče popodne bio samo tri centimetra niži od uvođenja mjera vanredne obrane od poplava. Voda je prelila odbrambeni nasip u dužini od deset kilometara u Starom Poloju.

Pod vodom je područje lijevo od magistralnog puta Brod - Odžak koje je nenaseljeno u Poloju, Liješću i Brodskom Polju.

Za sada ne prijeti opasnost od plavljenja kuća u ovim naseljima koje se nalaze desno od magistralnog puta. Na pojedinim mjestima stvorile su se bare od podzemnih voda, ali one ne prijete stambenim objektima.

Sava je poplavila dijelove Koraća, Novog Sela i Luščana, ali nema ugroženih kuća.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE