• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Tribunal nije ostvario svoju misiju

Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio da je debata u UN o radu Haškog tribunala važna za dalju praksu ovog suda, ali da taj sud nije ostvario misiju

 Dodik: Tribunal nije ostvario svoju misiju Izvor: MONDO

"Očigledno je da Sud u Hagu nije ostvario svoju misiju osude zločina, niti je uspio da poveća stepen povjerenja među narodima. Štaviše, smatram da je zbog prakse Haškog suda nepovjerenje među narodima još veće", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da je selektivnost Haškog tribunala doprinijela osjećaju nepravde, koji je narode još više udaljio - jedne je ohrabrio, a druge definitivno uvjerio i doveo do očaja i rezignacije.

Prema njegovim riječima, veoma je važno da se raspravlja o radu Tribunala, te zahvalio predsjedniku Generalne skupštine UN Vuku Jeremiću što je omogućio javnu debatu o radu međunarodnih krivičnih sudova, bez obzira na opstrukciju velikih sila, kao što je Amerika.

Predsjednik Srpske je za Radio Republike Srpske rekao da je tokom boravka u Hagu proveo nekoliko sati sa Radovanom Karadžićem, pripremajući se za svjedočenje i razgovarajući sa njim o aktuelnim dešavanjima.

"Karadžić ima zadivljujuću energiju, veoma je posvećen interesima srpskog naroda i Republike Srpske i ja sam to doživio veoma pozitivno", rekao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE