• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Usvojen nacrt Zakona o taksama

Poslanici u Skupštini distrikta Brčko usvojili su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama.

 Brčko: Usvojen nacrt Zakona o taksama Izvor: MONDO

Obrazlažući izmjene i dopune u ovom zakonskom aktu šef Odjeljenja za javni registar u Vladi distrikta Cvijeta Tanasić istakla je da je riječ o ukidanju administrativnih taksi na izvode iz matičnih knjiga kako bi građani ove lokalne zajednice mogli lakše da pribave dokumentaciju za sticanje entitetskog državljanstva.

"Dva su osnovna razloga što smo predložili izmjene u Zakonu o administrativnim taksama: prvi je obezbjeđenje finansijskih olakšica građanima, a drugi izbjegavanje redova pred šalterima za izdavanje ličnih karata i dokumenata o entitetskom državljanstvu", pojasnio je predsjednik Skupštine distrikta Brčko Đorđa Kojić.

Glasovima poslanika koji čine vladajuću parlamentarnu većinu u brčanskom parlamentu danas su usvojeni i izvještaj o radu Direkcije za finansije distrikta Brčko za 2012, kao i plan rada ove institucije za 2013. godinu.

Učestvujući u višečasovnoj raspravi o izvještaju o radu Direkcije za finansije distrikta Brčko za 2012. godinu, nekolicina poslanika iz parlamentarne opozicije upozorili su na statusno pitanje Direkcije za finansije kao nevladine institucije u distriktu.

Odgovarajući na kritike i primjedbe na račun izvještaja o radu Direkcije za finansije direktor ove institucije Mato Lučić rekao je da ne bi bilo isplativo uvođenje fiskalne kase u distriktu.

"Problem ove lokalne zajednice nije u prikupljanju novca nego njegovo trošenje", uzvratio je Lučić kritikom na poslaničke primjedbe.

Članovi brčanske zakonodavne vlasti vodili su dugotrajnu debatu i o informaciji o presretnutim telefonskim razgovorima i povjerljivoj dokumentaciji koja je 4. aprila objavljena na jednom brčanskom portalu.

Ta informacija je, uprkos protivljenju poslanika koji čine parlamentarnu opoziciju, na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a uvrštena u dnevni red na samom početku današnjeg zasjedanja Skupštine distrikta Brčko.

Poslanici su razmatrali informaciju koja se odnosi na sporni snimljeni razgovor, emitovan na portalu, između bivšeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića i predsjednika Osnovnog suda distrikta Brčko Jadranka Grčevića.

Skupština je donijela zaključak da se pozovu nadležne institucije - Tužilaštvo, Policija i Osnovni sud distrikta Brčko da u skladu sa svojim ovlašćenjima provedu istragu i utvrde eventualnu odgovornost službenih lica za iznošenje podataka, kao i da u roku od 30 dana Skupštini distrikta dostave sve relevantne informacije u vezi sa tim slučajem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE