• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KC Banjaluka: Otkaz za 200 radnika

Rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka donijelo je o odluku o otpuštanju 200 radnika koji su imali ugovore na određeno vrijeme.

 KC Banjaluka: Otkaz za 200 radnika Izvor: MONDO

Vršilac dužnosti direktora KC Banjaluka Duško Račić informisao je predstavnike sindikata o dijelu mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske koje se odnose na neproduženje ugovora zaposlenih u ovoj bolničkoj ustanovi, saopšteno je iz KC Banjaluka.

„Odluka o neproduženju ugovora je naša obaveza u skladu sa preporukama resornog ministarstva, ali i potreba u skladu s planom finansijske konsolidacije KC. Svjesni smo da se radi o teškim odlukama i iza njih čvrsto stojimo jer moramo da mislimo i na 2500 stalno zaposlenih, te na hiljade pacijenata kojima svaki dan moramo da pružimo najkvalitetniju i najefikasniju zdravstvenu zaštitu koja im je potrebna", rekao je Račić na sastanku sa predstavnicima četiri sindikalne organizacije radnika u zdravstvu.

Rukovodstvo KC Banjaluka je obavijestilo sindikate i o tome da je od nadležnih službi KC zatražen spisak zaposlenih na osnovu ugovora privremenim i povremenim poslovima, koji rukovostvo planira da detaljno analizira, s ciljem revidiranja potrebe za medicinskim kadrovima koji su u KC zaposleni na osnovu ovakvih ugovora.

U KC Banjaluka ističu da su navedene aktivnosti dio mjera finansijskog oporavka i strateškog pristupa razvoju najvažnije medicinske ustanove u RS.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, Strukovnog sindikata doktora medicine Srpske, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Srpske i Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE