• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Dobro što je organizovana debata

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio da je dobro što je organizovana debata o radu međunarodnih krivičnih sudova.

 Radmanović: Dobro što je organizovana debata Izvor: MONDO

"Bilo je više od 80 učesnika u debati koji su imali različita mišljenja. Razne kontroverze prate ovu debatu, što je normalno, jer ne misle svi isto o radu Haškog tribunala i o onome što se dešavalo na prostoru bivše Jugoslavije", izjavio je Radmanović, govoreći o jučerašnjoj debati u Njujorku.

Komentarišući izjave članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, nakon govora predsjednika Srbije u Generalnoj skupštini UN Tomislava Nikolića, Radmanović je za RTRS rekao da oni ne mogu zaustaviti dobre odnose dvije zemlje.

"Izetbegovićeve ocjene potpuno su neprihvatljive i za BiH, a posebno za Srbiju. Nažalost, ovo nije prvi slučaj, a vjerovatno neće biti ni posljednji da se brzo i oštro reaguje i stvara problem", dodao je Radmanović.

Izetbegović je danas izjavio da Nikolić nije u stanju da sagleda prošlost i sve ono što je Srbija uradila u BiH i bivšoj Jugoslaviji i da nije u stanju ili ne želi ili ne može da vidi ustavno-pravnu poziciju i poredak u BiH.

On je dodao da "u BiH ne postoje nikakve druge države osim BiH" i da "na Balkanu ne postoje dvije srpske države".

Komšić je, nakon Nikolićevog obraćanja u Generalnoj skupštini UN, rekao da neće prisustvovati bilateralnom sastanku s državnim vrhom Srbije koji bi trebao biti održan 23. aprila u Beogradu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE