• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPO neće da potpiše deklaraciju o pomirenju

Potpredsednik SPO Srđan Srećković izjavio je da nije realno očekivati da ta stranka potpiše Deklaraciju o političkom pomirenju sa SPS.

 SPO neće da potpiše deklaraciju o pomirenju Izvor: MONDO

SPO je spreman da stavi tačku na prošlost, ali nismo spremni ni da oprostimo, ni da zaboravimo", kazao je Srećković za agenciju Beta.

"Nije realno očekivati od nas (SPO) da potpisujemo ovakve deklaracije, suviše su velike žrtve koje smo podneli u borbi za demokratsku Srbiju", rekao je Srećković, koji je jedini ministar SPO u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, sastav Vlade Srbije, u kojoj je i SPS, izraz je političke realnosti i najbolje moguće rešenje posle izbora 11.
maja, jer je alternativa bila antievropska i u svakom smislu retrogradna vlada Srpske radikalne stranke i narodnjačke koalicije.

"Verujući DS kao stožeru proevropskih snaga, SPO je i pored teških moralnih dilema stavio interes države ispred stranačkog interesa i ušao u vladu čiji je programski prioritet ulazak u Evropsku uniju uz očuvanje našeg identiteta, a to je suština našeg programa od kada je stranka osnovana", naveo je potpredsednik SPO.

Srećković je kazao da je njegov zadatak da se u Vladi Srbije zalaže za što veći politički uticaj Srpskog pokreta obnove, a to znači beskompromisnu politiku evropskih integracija uz očuvanje nacionalnih interesa.

"Specifičnost naše politike odnosi se i na nase zalaganje za suštinsku decentralizaciju, regionalizaciju i ravnomerni ekonomski razvoj zasnovan na principima liberalne tržišne ekonomije", kazao je on.

"Svi koji žele da budu na ovom putu imaće u SPO iskrenog partnera i saveznika", naveo je Srećković.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE