• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir osnovao Stranku pravde i povjerenja

Nova stranka neće se baviti drugima, niti će imati protivnike ni neprijatelje već partnere sa kojima će graditi modernu BiH, istakao Živko Budimir

 Budimir osnovao Stranku pravde i povjerenja Izvor: MONDO

Bosna i Hercegovina ima šansu da promijeni dosadašnju političku praksu i krenuti putem razvoja, jačanja integriteta, kvaliteta života i kvaliteta odnosa među ljudima koji u njoj žive, izjavio je u svom obraćanju na osnivačkoj skupštini predsjednik novoosnovane Stranke pravde i povjerenja (SPP) Živko Budimir.

Budimir je u subotu na Osnivačkoj skupštini glasovima 206 prisutnih članova jednoglasno izabran za predsjednika Stranke, dok su za potpredsjednike izabrani Ragib Hadžić i Željko Asić, prenosi Klix.ba.

Predsjednik SPP-a je kazao da se nova stranka na političkoj sceni BiH neće baviti drugima, niti će imati protivnike ni neprijatelje već partnere sa kojima će graditi modernu BiH.

Glavni programski ciljevi SPP-a, kako je istakao Budimir, su očuvanje BiH, puna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i ostalih na cijeloj teritoriji BiH, borba protiv korupcije i kriminala, privredni razvoj i izgradnja društva znanja.

Naglasio je takođe da nije idealista kada je u pitanju borba protiv korupcije niti da je moguće stvoriti društvo u kojem nema korupcije, već da je treba svesti na razumnu mjeru i ozakoniti praćenjem tokova novca i eliminisanjem sivog tržišta.

Predsjednik SPP-a je posebno upozorio na problem nezaposlenosti koja prelazi 40 odsto, dok su s druge strane potencijali za privredni razvoj BIH iskorišćeni svega 50 odsto.

Na Osnivačkoj skupštini izabrano je i Predsjedništvo Stranke, koje će voditi stranku do prvog Izbornog sabora Stranke.

U Predsjedništvo SPP-a su izabrani Nihada Kadribegović, Tihomir Šarac, Siniša Bilić, Branko Novaković, Samir Busovača, Aleksandar Semiz, Goran Batalija, Elmir Pamić i Tena Nagulov.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE