• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Zločin je, izgleda, rezervisan za Srbe

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas na Palama da je očigledno da Haški tribunal presudama materijalizuje Srbima nametnutu krivicu.

 Dodik: Zločin je, izgleda, rezervisan za Srbe Izvor: MONDO

Dodik je istakao da ono što je nedavno govorio u Tribunalu kao svjedok odbrane prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, te obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prošle sedmice na raspravi u Generalnoj skupštini UN o radu Tribunala predstavljaju najvjerodostojniji odraz onoga šta je Haški tribunal.

Osvrćući se na svoje svjedočenje u Haškom tribunalu, Dodik je istakao da ni Karadžiću, kao ni Biljani Plavšić i mnogim drugim optuženim Srbima nije moguće dokazati optužnicu za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu.

"Očigledno je da je sama ta kvalifikacija rezervisana isključivo za Srbe i politički establišment srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji, dok drugi nisu bili procesuirani ni za zločine koje su počinili", konstatovao je Dodik u izjavi medijima.

Kao primjer selektivnog pristupa Haškog tribunala predsjednik Republike Srpske naveo je slučaj hrvatskog generala Ante Gotovine, koji je prvostepenom presudom Tribunala bio osuđen na 24 godine zatvora za dokazan organizovani zločinački poduhvat, a onda je uz pomoć centara moći oslobođen.

"Mi koji ovdje živimo ne smijemo to da zaboravimo i olako prihvatimo, ni kvalifikaciju genocida u Srebrenici ni genocida uopšte, niti bilo kavkvu priču o udruženom zločinačkom poduhvatu i treba da nastavimo da se borimo", poručio je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE