• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladika Grigorije verbalno napao novinara

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije je danas u Trebinju verbalno napao novinara Nebojšu Vukanovića.

 Vladika Grigorije verbalno napao novinara Izvor: MONDO

Na snimku, koji su objavila ova dva medija, vladika Grigorije je dopisnika bijeljinske BN i kolumnistu portala Frontal.rs Vukanovića nazvao "notornim lažovom" i porekao da je u ranijem periodu na bilo koji način prijetio Vukanoviću ili vrijeđao ga.

Na Vukanovićevo pitanje zar mu ranije ispred crkve Hercegovačka Gračanica u Trebinju nije poručio "Neka ti sudi sveti Vasilije", vladika Grigorije je odgovorio: "Normalno, bolje nego da ti ja sudim. Da ti ja sudim, bio bi nokautiran. Sveti Vasilije je milostiv".

Vladika Grigorije, koji se novinarima u Trebinju danas obratio zajedno sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, još je optužio novinare da "šalju ružnu sliku iz Trebinja, a posebno Vukanović, koji nije tako ni čestit ni pošten kao što se pravi". POGLEDAJTE VIDEO.

Redakcija Frontala.rs saopštila je da osuđuje verbalni napad vladike Grigorija na Vukanovića, navodeći da očekuje reakciju od nadležnih organa, novinarskih udruženja, nevladinih organizacija koje se bave ljudskim pravima i slobodama govora, kao i od Srpske pravoslavne crkve.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je tokom posjete Hercegovini da je Vlada Republike Srpske u realizaciju više različitih projekata na području Trebinja, posljednjih godina uložila više od 60 miliona konvertibilnih maraka, a da se nije odustalo ni od izgradnje aerodroma i ostalih bitnih projekata.

Dodik je istakao da se nije odustalo ni od ranije najavljivanog projekta izgradnje pruge iz Čapljine preko Bileće i Nikšića, dodajući da je to internacionalni projekat koji ne zavisi samo od Republike Srpske, već, prvenstveno, od Crne Gore koja je najviše zainteresovana za njegovu realizaciju.

On je podsjetio da Vlada i republičke institucije već nekoliko mjeseci osmišljavaju projekat razvoja tekstilne industrije u Hercegovini, u kojoj bi trebalo da bude zaposleno oko 2.500 radnika.

"U Bileći bi krajem maja trebalo da počne da radi 400 radnica, a nakon toga slijedi zapošljavanje u Trebinju, Berkovićima, Ljubinju i Nevesinju", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, poslije Hercegovine tekstilna industrija će biti pokrenuta i u Mrkonjić Gradu, Doboju, Modriči, Gradišci i drugim mjestima Srpske.

Portal eTrebinje prenosi reakciju gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića na izjavu premijera RS "da je ponašanje prvog čovjeka Trebinja nejasno i da može da bude problem za lokalnu zajednicu".



Vučurević je istakao da je predsjednik Srpske na suvišan i nezreo način okarakterisao njegovo ponašanje te da je to rezultat njegovog nezadovoljstva usvajanjem Rezolucije o osnovnim principima korištenja prirodnih resursa za proizvodnju električne energije, koju su donijeli odbornici lokalnog parlamenta, na posljednjem zasjedanju.

“Dodik je isfustriran stavom gradskog parlamenta i nedavno usvojenom rezolucijom u kojoj stoji da Trebinjci neće dozvoliti prodaju “Hidroelektrana na Trebišnjici”, ali sa druge strane neće dozvoliti ni pljačku sredstava koja pripadaju građanima Trebinja i istočne Hercegovine od vodenih resursa”, rekao je Vučurević.

Objašnjavajući da je u dva navrata pokušavao da se sastane sa Dodikom, ali da do sastanka nije došlo jer ga je predsjednik Srpske ignorisao, gradonačelnik Vučurević je kazao da je "Dodikov ignorantski stav potvrđen i njegovim trodnevnim boravkom u Hercegovini,a da se nije udostojio da razgovara sa njim".

Pogledajte video!

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE