• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija svakodnevno "češlja" Maoču

Tuzlanska policija svakodnevno "nadgleda" stanje u Gornjoj Maoči, sjedištu pripadnika radikalnog islamističkog pokreta

 Policija svakodnevno "češlja" Maoču Izvor: MONDO

Službenici MUP-a Tuzlanskog kantona svakodnevno "nadgledaju" stanje u Gornjoj Maoči, kod Srebrenika, sjedištu pripadnika radikalnog islamističkog pokreta - vehabija, a o prikupljenim informacijama i saznanjima redovno izvještavaju Tužilaštvo BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), pišu "Nezavisne novine".

"Službenici našeg MUP-a su svakodnevno u Gornjoj Maoči i o prikupljenim informacijama i saznanjima izvještavaju Tužilaštvo BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA)", tvrdi portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

List piše da i njihove kolege iz brčanske policije redovno patroliraju na putevima koji vode prema tom selu.

U SIPA kažu da su sve istražne aktivnosti na području Gornje Maoče realizovali po naredbama i instrukcijama Tužilaštva BiH.

Ipak, "Nezavisne" konstatuju da iz policijskih agencija "kriju kakvo je sada stanje" u Gornjoj Maoči i da "vruć krompir" prebacuju državnom tužilaštvu iz kojega, kako navode, nema odgovora na njihova pitanja.

Dodaje se da bezbjednosni stručnjaci kažu da je jasno da se u Gornjoj Maoči ne poštuju zakoni niti Ustav BiH i da tu posla za policiju i te kako ima.

"Jasno je da prijetnje dolaze od takvih osoba. Doduše, u zadnjih godinu nemamo incidenata, ali to ne znači da ih već sutra neće biti. Ne znam da li je potrebno da policija ide tamo svakodnevno. Dovoljno je jednom otići i sprovesti postupak protiv osoba koje krše ustavno-pravni poredak u državi", rekao je listu član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta Mehmed Bradarić.

Podsjeća se da je početkom prošle godine u Gornjoj Maoči uhapšeno troje vehabija, uključući i njihovog lidera Nusreta Imamovića.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE