• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sava se povlači, stanje i dalje teško

Vodostaj Save u Gradišci i Kozarskoj Dubici je u opadanju, dok u Srpcu stagnira, ali je u sve tri opštine i dalje na snazi vanredna odbrana od poplava

 Sava se povlači, stanje i dalje teško Izvor: MONDO

Na jednom dijelu nasipa u mjestu Bok Jankovac, u opštini Gradiška, gdje je primijećena pukotina od oko 40 metara, za sada nema opasnosti od pucanja i prolaska vode u branjeni dio.

Ovo klizište obišli su pripadnici Civilne zaštite Gradiška i Vodoprivrednog preduzeća "Sava" zbog praćenja situacije i preduzimanja mjere na sanaciji, ako bude potrebe.

U opštini Srbac formirana je Komisija za procjenu štete od poplava.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milimir Doder juče je sa saradnicima posjetio područja opština Gradiška i Srbac i sa nadležnim opštinskim organima dogovorene su dalje mjere koje je potrebno preduzeti u ovom području, pri čemu je posebna važnost data higijensko-epidemiološkim mjerama.

Rečeno je da će Republička uprava Civilne zaštite nastaviti da pruža podršku stanovnicima u čije kuće je ušla voda, a ta podrška prvenstveno će se ogledati u obezbjeđenju dovoljne količine isušivača.

U Mjesnoj zajednici Gradina u opštini Kozarska Dubica još je onemogućen prilaz za tri domaćinstva, a podzemne vode na području ove i drugih mjesnih zajednica sporo se povlače.

Štab za vanredne situacije u opštini Brod sinoć je ukinuo vanredne mjere odbrane od poplava, a na snazi su ostale redovne mjere odbrane.
Izlivena rijeka Sava postepeno se povlači u korito.

Stanje u opštini Šamac je stabilno, ali je i dalje na snazi redovna odbrana od poplava.

Stabilno je i stanje u opštinama koje obuhvata Područno odjeljenje Civilne zaštite Sokolac, a vatrogasci iz Pala sinoć su imali manju intervenciju na gašenju suve trave u selu Bjelogorci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE