• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pooštrene mjere kontrole na granicama

Na granici BiH sa Hrvatskom sa obje strane već se primjenjuju pooštrene mjere kontrole.

 Pooštrene mjere kontrole na granicama Izvor: MONDO

Evidentira se svaki prelazak i sva dokumenta se kontrolišu na "čitaču", saopštio je novinarima  načelnik Terenske kancelarije "Sjeveroistok" Granične policije BiH Novo Blagojević.

Prema njegovim riječima, tokom tri mjeseca ove godine za oko dva odsto je povećan prelazak granice na području koje pokriva Terenska kancelarija "Sjeveroistok".

Na ovom dijelu granice u BiH je ušlo 1,5 miliona osoba, a izašlo za oko 50.000 manje.

Ulaz u BiH odbijen je za 96 stranih državljana zbog neposjedovanja pasoša, vize, novca ili radne dozvole, a u dva slučaja izrečena je mjera protjerivanja, otkaza boravka ili zabrane ulaska u BiH.

Zbog 13 pokušaja ilegalnog prelaska granice od početka godine podneseno je 13 prekršajnih prijava protiv jednog stranog državljanina i 12 državljana BiH.

Blagojević je na konferenciji za novinare istakao da je u jednoj akciji Granične policije u Orašju 16. februara pronađeno više od pet kilograma droge skank i više od kilogram kokaina u automobilu koji je specijalno prerađen za šverc.

On je izdvojio i akciju u Brčkom u februaru, kada je pet osoba iz Bijeljine ukradenim čamcem ilegalno prešlo u Hrvatsku, gdje su uhapšeni i vraćeni u BiH, a tokom uzimanja izjava od njih otkrivena je otmica maloljetnice koja je bila izložena i nasilničkom ponašanju.

U prva tri mjeseca ove godine na području Terenske kancelarije "Sjeveroistok" otkriveno je 185 lica po potragama, a oduzeto je sedam vozila.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE