• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sječa" direktora u Gradišci

Sjednicu SO Gradiška obilježile smjene direktora javnih preduzeća kao i članova nadzornih i upravnih odbora škola u ovoj opštini.

 "Sječa" direktora u Gradišci Izvor: MONDO

Skupština opštine Gradiška razriješila je danas direktore i članove nadzornih i upravnih odbora ustanova i škola u Gradišci, te imenovala načelnike opštinskih odjeljenja i sekretara SO.

Za sekretara SO Gradiška imenovana je Nada Živković, a načelnici odjeljenja su Miron Bjelovuk za opštu upravu, Dobrila Todorović za finansije, Slobodan Vidović za urbanizam, građenje, komunalne i stambene poslove, Ljubimko Čakalj za privredu, Dane Malešević za društvene djelatnosti, Radomir Pjanić za inspekcije, a Vujadin Miljić za boračko-invalidsku zaštitu.

Na današnjoj sjednici smijenjen je direktor Doma zdravlja Gradiška Bogdan Milenković, a na ovu funkciju imenovan je Tihomir Mihajlović.

Umjesto Milana Macure funkciju prvog čovjeka Centra za socijalni rad preuzeće Suzana Šormaz, a Snježana Miljković je naslijedila Biljanu Belinu na mjestu direktora Narodne biblioteke.

Umjesto Miodraga Babića, za direktora Agencije za lokalni razvoj Gradiška danas je imenovana Nada Mirjanić-Gluvić, koja je bila načelnik Odjeljenja za finansije u vrijeme dok je načelnik opštine bio Nikola Kragulj.

Odbornici su danas imenovali i nove članove školskih odbora u sedam osnovnih i tri srednje škole, te upravne odbore u više ustanova.

Promjenama se usprotivio Klub odbornika SNSD-a koji ih je nazvao "političkim i stranačkim".

Najviše pažnje u radu današnje sjednice izazvao je izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, kao i informacija u kojoj je navedeno da kratkoročna zaduženja premašuju devet miliona maraka i u znatnoj mjeri blokiraju rad lokalne vlasti u Gradišci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE