• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saradnja geoloških zavoda Srpske i Hrvatske

Direktori geoloških zavoda RS i Hrvatske potpisali Memorandum o saradnji u oblasti geoloških istraživanja

 Saradnja geoloških zavoda Srpske i Hrvatske  Izvor: MONDO

Direktor Zavoda za geološka istraživanja Republike Srpske Dragan Mitrović i direktor Hrvatskog geološkog instituta Josip Halamić potpisali su danas Memorandum o saradnji u oblasti geoloških istraživanja.

"Potpisivanjem Memoranduma otvara se mogućnost unapređenja oblasti geoloških istraživanja razmjenom iskustava, edukacijom kadrova, održavanjem naučno-stručnih skupova, identifikovanjem i realizacijom potencijalnih projekata iz oblasti geoloških istraživanja, ali i eventualnom finansijskom podrškom u okviru zajedničkih projekata", rekao je Mitrović.

On je istakao da je Memorandumom usaglašen model saradnje koji je prihvatljiv za obje strane i koji podržavaju vlade Hrvatske i Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske, koje je organizovalo potpisivanje memoranduma.

Direktor Hrvatskog geološkog instituta Josip Halamić rekao je da se ulaskom Hrvatske u EU otvaraju velike mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata, te da su spremni da se, sa partnerom - Geozavodom Republike Srpske, aktivno uključe i apliciraju za projekte od zajedničkog interesa.

Potpisivanju Memoranduma u ime Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske prisustvovali su vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rudarstvo i geologiju Darka Deurić i stručni savjetnik Borislav Adamović, te predstavnici geoloških zavoda Republike Srpske i Hrvatske.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE