• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka:Novi centar za obrazovanje odraslih

U Banjaluci je danas svečano otvorena i predata na upotrebu novoizgrađena ustanova banjalučkog "Karitasa" za obrazovanje odraslih.

 Banjaluka:Novi centar za obrazovanje odraslih Izvor: MONDO

Čin blagoslovljenja novog "Socijalno-edukativnog centra" i predaju na upotrebu obavio je biskup banjalučki Franjo Komarica.

Direktor banjalučkog "Karitasa" Miljenko Aničić rekao je na konferenciji za novinare da je funkcija ovog centra obrazovanje odraslih lica za socijalna zvanja, prije svega za njegovatelje starih lica i za asistente za lica sa posebnim potrebama.

On je naglasio da "Karitas" osluškuje potrebe sredine i ljudi i da će shodno mogućnostima razvijati nove sadržaje ove ustanove.

Delegat švajcarskog "Karitasa" za BiH Peter Amhof rekao je da su izgradnju i opremanje "Socijalno-edukativnog centra" pomogle donacijama organizacije iz Njemačke, Švajcarske i Lihtenštajna, kao i "Karitas" iz Švajcarske i Gornje Austrije.

On je naveo da objekat ima površinu od 660 kvadratnih metara i da je za njegovu izgradnju i opremanje prema standardima EU uloženo 1,4 miliona KM donatorskih sredstava, kao i da je riječ o objektu koji ima visok nivo energetske efikasnosti.

Direktor "Socijalno-edukativnog centra" Igor Lukenda naglasio je da se u ovoj ustanovi školuju odrasla lica za zanimanja iz socijalnog sektora, čiji se stečeni profili zanimanja upisuju u radničku knjižicu.

Prema njegovim rječima, osposobljavanje odraslih traje šest mjeseci, a polaznik plaća samo dio cijene od 250 KM, te da je do sada odškolovano 50 odraslih lica.

Lukenda je najavio i povećanje obrazovnog sadržaja, navodeći da će osim njegovatelja starih lica i aistenata za lica sa posebnim potrebama biti uvedeno i školovanje iz oblasti socijalnog menadžmenta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE