• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požar u Berkovićima i dalje aktivan

Požar na teško pristupačnom terenu između sela Predolja i Bitunja u opštini Berkovići aktivan je i danas.

 Požar u Berkovićima i dalje aktivan Izvor: MONDO

U toku je akcija gašenja u kojoj učestvuje šest vatrogasaca sa tri vozila, a nema opasnosti za ljude i objekte, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Maslovare i u Čvorovićima u opštini Šekovići juče su izbili manji požari niskog rastinja i šume, koji su brzom intervencijom vatrogasaca i mještana ugašeni.

U požaru koji je izbio u mjestu Tobut, opština Lopare, izgorio je jedan napušteni pomoćni objekat, a vatrogasci koji su odmah došli na lice mjesta nisu pristupili gašenju iz bezbjednosnih razloga, pošto se iz objekta zahvaćenog požarom čulo više detonacija.

Vodostaj rijeke Save u Gradišci jutros u 7.00 časova iznosio je 770 centimetara, a sinoć u 21.00 čas iznosio centimetar više. Na snazi je vanredna odbrana od poplava.

U Srpcu je vodostaj Save jutros u 7.00 časova iznosio 887 centimetara, isto kao i sinoć u 21.00 čas. Na snazi je redovna odbrana od poplava.

U toku jučerašnjeg dana Republička uprava Civilne zaštite je, u cilju pružanja pomoći ugroženom stanovništvu, opštinama Srbac i Gradiška na
korištenje ustupila po šest isušivača.

Vodostaj Save u Kozarskoj Dubici jutros u 7.00 časova iznosio je 785 centimetara, a sinoć u 21.00 čas iznosio je 795 centimetara. Na snazi je redovna odbrana od poplava. Stanje na terenu je nepromijenjeno u odnosu na ranije izvještaje.

Mjere redovne odbrane od poplava ukinute su juče na sektorima 1, 2. i 3. poplavnog područja "Semberija", pri vodostaju rijeke Save od 642 centimetra na vodomjernoj stanici "Rača".

Nivo Save je u opadanju u opštini Brod pa je vodostaj jutros u 7.00 časova iznosio 735 centimetara. Na snazi su mjere redovne odbrane od poplava.

U opštini Šamac stanje je stabilno, a vodostaj rijeke Save u 7.00 časova iznosio je 587 centimetara.

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju i dalje je u opadanju i jutros u 7.00 časova iznosio je minus 39 centimetara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE