• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Saradnja RS i SPC veoma dobra

Predsjednik RS i patrijarh srpski Irinej u Banjaluci razgovarali o saradnji institucija Srpske i SPC, izgradnji pravoslavnih gimnazija...

 Dodik: Saradnja RS i SPC veoma dobra Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas tokom razgovora sa NJegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem da je saradnja institucija Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve veoma dobra, i da postoji još načina i prostora da bude proširena.

"Jedan od tih načina jeste da zajedničkim snagama država i Crkva ubuduće više pažnje posvete izgradnji škola, dječijih vrtića i gerijatrijskih centara", saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske poslije sastanka u Banjaluci.

S tim u vezi, Dodik je patrijarha Irineja informisao da se planira izgradnja i osnivanje pravoslavnih gimnazija u Banjaluci, Trebinju, Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Doboju.

Predsjednik Dodik upoznao je patrijarha Irineja i o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj.

Patrijarh Irinej rekao je da se raduje svakom dolasku u Republiku Srpsku, koja, kako je istakao, veoma često svima biva dobar primjer.

Patrijarh Irinej zahvalio je predsjedniku Republike Srpske za odnos koji institucije Republike Srpske imaju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, i podržao inicijativu osnivanja pravoslavnih gimnazija u Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Sastanku predsjednika Republike Srpske i patrijarha srpskog Irineja prisustvovao je i NJegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE