• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od juna Narodni demokratski pokret

U Doboju ratifikovan sporazum o ujedinjenju Narodne demokratske stranke i Demokratske partije

 Od juna Narodni demokratski pokret Izvor: MONDO

Glavni odbor Narodne demokratske stranke (NDS) i Glavni odbor Demokratske partije (DP) danas su u Doboju na zajedničkoj sjednici ratifikovali sporazuma o ujedinjenju ove dvije partije, koje će u narednom periodu djelovati pod nazivom Narodni demokratski pokret (NDP).

"Nova politička stranka u Srpskoj, koja će od juna djelovati opoziciono, sa svim ostalim opozicionim strankama tražiće rješenja oko zajedničkog političkog djelovanja koje će biti stimulativno za glasače na narednim izborima 2014. godine", izjavio je Srni predsjednik DP-a Dragan Čavić.

On je podsjetio da već sada NDP ima više od 70 odbornika u 53 lokalne zajednice i dva načelnika opština, što ukazuje da će ova nova stranka biti zanačajnije zastupljena u većini krajeva Republike Srpske.

Predsjednik NDS-a Krsto Jandrić smatra da će NDP uticati na ukrupnjavanju političke scene u Srpskoj, jer se dosadašnje stanje pokazalo veoma štetno.

Na zajedničkoj sjednici Glavnih odbora DP-a i NDS-a Koordinacioni odbor ove dvije stranke predstavio je pripremljeni Nacrt statuta i Program NDP-a, te uputstvo za integraciju dosadašnjih opštinskih odbora ove dvije stranke, kao i uputstvo za održavanje osnivačke skupštine NDP-a, koja će biti održana u junu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE